Social Climate Tech News

Thu 20 2022
Image

Sol- og vindenergi sparede Texas-kunder mere end 7 milliarder dollars i 2022 indtil videre

by bernt & torsten

Sol- og vindenergi sparede texanere næsten 1 milliard dollars om måneden i år i elomkostninger, ifølge en nylig undersøgelse af ren energi fra analysegruppen IdeaSmiths LLC.

I de første otte måneder af 2022 viser rapporten, at engrosmarkedet for vedvarende elektricitet koster på nettet, der drives af Electric Reliability Council of Texas, med omkring 7,4 milliarder dollars eller omkring 925 millioner dollars om måneden. Vedvarende energi er på vej til at spare 11 milliarder dollars i alt i år.

Rapporten kommer, da vedvarende energi kommer under beskydning, da elregulatorer og lovgivere overvejer at øge den elektriske pålidelighed efter de dødelige afbrydelser i februar sidste år og opfordrer til bevarelse i sommer for at holde nettet stabilt.

Omkring en fjerdedel af Texas ‘elektricitet kommer fra vedvarende energikilder, ifølge Energy Information Administration, og Texas er nej. 1 stat inden for vindproduktion og førende inden for solenergi. Nogle eksperter siger, at vedvarende energi sætter nettets pålidelighed i fare, fordi operatører ikke kan kontrollere vinden og solen.

Rapporten omhandler ikke den vedvarende energis indvirkning på nettets pålidelighed. Rapporten kvantificerer de økonomiske fordele ved vedvarende energi i form af elomkostninger, vandforbrug og forurening.

Forskere fandt ud af, at Texas-forbrugere over en periode på næsten 12 år, fra 2010 til august 2021, sparede op til 27,8 milliarder dollars fra nettets vedtagelse af sol- og vindenergikilder. Forskere sammenlignede ERCOT’s faktiske markedsresultater, som har tilpasset sådanne vedvarende energikilder, til et marked, der udelukkende var baseret på naturgas, kul og atomkraft. Disse tal indikerer, at forbrugerne var i stand til at spare “betydeligt”.

En af de vigtigste måder at reducere omkostningerne ved vedvarende energi på er at “levere energi til nul eller næsten nul priser”, hvilket resulterer i lavere samlede markedspriser for forbrugeren. Det dyreste kraftværk sætter prisen for alle i det gratis budsystem.

Hvad vedvarende energi gør, er at skubbe kraftværkerne længere til højre i den budstak, så kraftværket, der sætter prisen for alle, er et kraftværk med lavere omkostninger. Det er generelt sådan, besparelserne sker.

Især i år blev det største fald i prisen på vedvarende energi set, da naturgaspriserne steg. Rapporten beregner også, at den gennemsnitlige engrospris på elmarkedet ville have været op til $ 18 højere pr. Megawatt-time uden vedvarende energi, der sænkede omkostningerne. Den gennemsnitlige husstand bruger omkring en megawatt time elektricitet hver måned.

Vedvarende energi dæmper også omkostningerne ved at fungere som en buffer mod volatile naturgaspriser, som er omtrent fordoblet siden midten af 2022. Selv når priserne på naturgas og kul svinger, kan kunder i Texas spare penge ved at bruge vedvarende energikilder.

Elomkostningerne eskalerede i år for de nordlige Texans, især efter en historisk varm sommer, der oplevede trecifrede temperaturer, hvor nogle kunder sagde, at deres regninger var frustrerende høje.

Det koster stadig penge at bygge vedvarende energikilder, såsom penge til at installere solpaneler og bygge vindmøller; Men de er meget billigere at drive end fossile brændstoffer og atomkraftværker.

Men ud over at sænke engrospriserne høster den udbredte anvendelse af vedvarende energi også fordele for miljøet og folkesundheden.

For eksempel har forskere beregnet, at sol- og vindmøller ikke bruger vand til at generere elektricitet, hvilket sparer ERCOT-kraftværker fra at forbruge 244 milliarder liter vand over 12 år.

Vedvarende energi, der indføres i nettet, bidrager også til at reducere luftforureningen.

En fordel ved vedvarende energikilder er, at vi ikke frigiver så mange forurenende stoffer i luften, så folk kan indånde renere luft og leve sundere liv.

Forhøjede mængder nitrogendioxid fra fossile brændstofanlæg kan resultere i respiratoriske komplikationer, mens udsættelse for svovldioxid kan forårsage alvorlig irritation af næse og hals. Kuldioxid bidrager til klimaændringer.

Og når texanerne forbereder sig på vinteren, som ofte sætter statens elnet på prøve, kan elomkostningerne være højere, end de har været tidligere.

Share:

Leave A Comment