Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Kan distance arbete rädda oss?

Alla kan inte arbeta på distans och inte alla vill men vi lärde oss några intressanta saker under den stora zoompandemin.

Här är några av fördelarna vi såg:

 • En av dessa saker var att arbetarnas produktivitet i allmänhet förblev stabil och till och med förbättrades i vissa fall.
 • En annan var att pendling verkligen är ett problem och de flesta av oss har inte bråttom att fortsätta.
 • En annan är att eftersom efterfrågan på gas sjönk så lågt blev det en köparmarknad och priserna sjönk hastigt.
 • En annan är att landets koldioxidavtryck minskade med så få bilar på vägen.
 • En annan är att kontorsutrymmen inte behövde vara uppvärmda och luftkonditionerade eftersom ingen var där i många fall.
 • En annan var att människor fick kvalitetstid med sina familjer och vänner, vilket ökade livskvaliteten.
 • En annan var människor som upptäckte att de kunde genomföra alla möjliga typer av möten, seminarier och konferenser på distans, vilket minskade behovet av flygresor och allt krångel och alla utgifter som det medförde.
 • En annan är att många företag minskade sina kontorsuthyrningar och ofta bytte till delade kontor av WeWork-typ för tillfälliga möten, vilket sparade massor av pengar.
 • En annan är att den fysiska platsen blev mindre kritisk och anställningspoolen blev rikstäckande och därför är det lättare att hitta precis rätt personer med denna fysiska begränsning borttagen.
 • En annan är att folk hittat nya sätt att fira händelser som examen med multimedia och djupgående berättelser om lärare och elever istället för att svettas iväg inomhus på en arena någonstans.
 • En annan är att folk upptäckt att de kunde flytta till mer avlägsna platser i landet och fortfarande utföra sina urbana jobb.
 • En annan är att man kan gå och hälsa på familjen eller ta en mini-semester och ändå logga in på jobbet med en bärbar dator, bara på en annan plats.
 • En annan är djur som fåglar tycktes njuta av den tystare och säkrare världen med färre förare som surrade runt.
 • Nu har naturligtvis en hel del av detta återhämtat sig och vissa företag återgår sakta till kontorsmodellen och får sina anställda att hoppa genom pendlarbågen igen, men inte alla.

Ta en programmerare, arbetet går ut på att skapa digitala program på en datorskärm och det spelar ingen roll om det görs hemma eller sitter i på ett kontor.

Faktum är att en programmerare är mycket mer produktiv när han arbetar från ett hemmakontor. Att börja pigg, inte ha pendlat och inte ägna lika mycket uppmärksamhet åt klockan och att regelbundet utföra arbetsrelaterade uppgifter när som helst på dygnet gynnar företaget och programmeraren.

ofta är målen kända och programmeraren uppfyller målen utan att misslyckas om inte överskrider dem. På kontoret var det många fler distraktioner. Att gå över till vattenkylaren kan resultera i en 10-minuters konversation om en hund eller vad som helst. ett argument har alltid handlat om kontorsarbete som man går miste om på personliga kollegamöten som skapar idéer och innovationer, men som kan göras i en annan social miljö.

Alla är inte informationsarbetare men det är otroligt hur många människor som gör det mesta av sitt arbete med en telefon och en dator idag. Det finns många människor som arbetade hemifrån långt före pandemin författare, konsulter och säljare och trivdes med att arbeta på distans.

62 % av distansanställda säger att de gärna skulle arbeta hemifrån för alltid.

Så frågan är hur stor del av vår arbetsstyrka som helt och hållet skulle kunna byta till fjärrparadigmet och inte lida någon förlust i produktivitet?

37 % av jobben i USA kan utföras på distans (National Bureau of Economic Research).

Här är en omfattande uppdelning av distansarbete ur alla perspektiv.

Det finns fortfarande massor av saker som kräver fysisk närvaro för att uppnå, oavsett om det är på restauranger, sjukhus eller fabriker, så vi kan inte helt skapa ett pendlingslöst paradis just nu. Men om vi kunde minska pendlingstrafiken med 37 % och avsevärt minska flygresorna för konferenser och möten, varför inte? Det är ett sätt vi kan påverka den globala uppvärmningen samtidigt som vi går över till renare elbilar.

Genom att minska efterfrågan kan vi också ha mer att säga till om i hur olja marknadsförs även om vi vet att oljebolagen kommer att arbeta för att minska utbudet för att matcha oss men många av oss skulle fortfarande fylla på mer sällan. Varje år för oss närmare att bryta oljeberoendet och elbilar och lastbilar blir sakta men säkert normaliserade.

Många jobb som inte kan utföras på distans kan och kommer att automatiseras någon gång, oavsett om det är tillverkning eller lastbilstransport, så samhället kommer att gå igenom en allvarlig beräkning om vad man ska göra med alla dessa undersysselsatta.

Vi kan utnyttja detta till alla våra fördelar med renare luft, tystare städer och mer tillfredsställande liv med våra familjer och vänner. Det är bara en fråga om hur vi ska betala för allt eller om vi måste betala för allt. Det verkar inte finnas något sätt att stoppa det annat än att införa drastiska kontroller över vad och hur mycket som kan automatiseras.

Allt som sagt, för personer i jobb som kan utföras på distans, bör vi bara omfamna det, även om det är hybridformen med några dagar på kontoret och någon avlägsen och känner att det gynnar mänskligheten och bara är möjligt på grund av tekniska framsteg. Det kanske inte räddar oss av sig självt, men det är en praktisk sak vi kan göra just nu för att ta en del av miljöns obevekliga tryck samtidigt som vi skördar personliga fördelar.

Så det är en win-win.

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: