Social Climate Tech News

Thu 27 2022
Image

Actie vanwege gebrek aan lichaamsbeweging zal tegen 2030 wereldwijd £ 24 miljard per jaar kosten

by bernt & torsten

Uit een rapport is gebleken dat bijna 500 miljoen nieuwe gevallen van ziekten zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk en dementie tegen 2030 wereldwijd zullen optreden als overheden geen dringende actie ondernemen om meer mensen aan te moedigen regelmatig te sporten.

In een grimmige waarschuwing aan landen waar de gezondheidszorg al kraakt, zei de Wereldgezondheidsorganisatie dat de kosten van het niet laten bewegen van mensen meer ongeveer $ 27 miljard per jaar zouden bedragen.

Er zijn weinig gebieden van de volksgezondheid … waar het bewijs van noodzakelijke maatregelen zo overtuigend, kosteneffectief en praktisch is, volgens het eerste wereldwijde rapport van Who over fysieke activiteit, waarin wordt opgemerkt dat regelmatige lichaamsbeweging het risico op vroegtijdig overlijden met 20-30% vermindert.

Ondanks de voor de hand liggende voordelen, is het implementeren van beleid gericht op het aanmoedigen van meer lichaamsbeweging “traag en ongelijkmatig” geweest, wat resulteert in “weinig vooruitgang”, aldus het rapport.

“Een gevolg van deze ‘inactiviteit’ is dat reeds verdrongen gezondheidssystemen vandaag en nog meer in de toekomst worden belast met vermijdbare ziekten, en samenlevingen slagen er niet in om te profiteren van de bredere sociale, ecologische en economische voordelen die gepaard gaan met meer mensen die actiever zijn, “voegde het eraan toe.

Als de situatie niet verandert, voorspelt de WHO dat er tegen 2030 499.208 miljoen nieuwe gevallen van vermijdbare niet-overdraagbare ziekten (NCD’s) en psychische aandoeningen zoals diabetes type 2, beroerte, dementie, depressie en sommige kankers zullen zijn. Meer dan 40% hiervan zal voorkomen in lage-middeninkomenslanden zoals Kenia, India en Bangladesh.

Bijna de helft van deze nieuwe gevallen van NCD’s zou te wijten zijn aan hoge bloeddruk (hoge bloeddruk) en 43% van depressie, aldus het rapport dat dinsdag werd gepubliceerd.

De WHO heeft gezegd dat ongeveer 7-8% van alle gevallen van hart- en vaatziekten, depressie en dementie kan worden voorkomen als mensen actiever zijn.

Uit het rapport bleek dat minder dan de helft een nationaal beleid voor lichaamsbeweging had, waarvan minder dan 40% in werking was. Het bleek dat de inspanningsniveaus bij jonge kinderen zich in een bepaalde kloof bevonden, waarbij minder dan 30% van de landen de fysieke activiteit bij kinderen jonger dan vijf jaar monitorde.

Share:

Leave A Comment