Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Åtgärder på grund av bristande motion kommer att kosta 24 miljarder pund per år globalt 2030

En rapport har funnit att nästan 500 miljoner nya fall av sjukdomar som typ 2-diabetes, högt blodtryck och demens kommer att inträffa globalt 2030 om regeringar inte vidtar brådskande åtgärder för att uppmuntra fler människor att träna regelbundet.

I en stark varning till länder där sjukvården redan knarrar, sa Världshälsoorganisationen att kostnaden för att misslyckas med att få människor att röra sig mer skulle vara cirka 27 miljarder dollar per år.

Det finns få områden inom folkhälsan … där bevis på nödvändiga åtgärder är så övertygande, kostnadseffektiva och praktiska, enligt WHO:s första globala rapport om fysisk aktivitet, som noterar att regelbunden träning minskar risken för för tidig död med 20-30 %.

Trots de uppenbara fördelarna har implementeringen av policyer som syftar till att uppmuntra mer träning varit ”långsam och ojämn”, vilket resulterat i ”små framsteg”, konstaterade rapporten.

”En konsekvens av denna ”inaktivitet” är att redan utträngda hälsosystem belastas med sjukdomar som kan förebyggas idag och ännu mer i framtiden, och samhällen misslyckas med att dra nytta av de bredare sociala, miljömässiga och ekonomiska fördelarna som är förknippade med att fler människor är mer aktiva, ” lade det till.

Om situationen inte förändras förutspår WHO att det år 2030 kommer att finnas 499 208 miljoner nya fall av förebyggbara icke-smittsamma sjukdomar (NCD) och psykiska tillstånd som typ 2-diabetes, stroke, demens, depression och vissa cancerformer. Mer än 40 % av dessa kommer att inträffa i länder med låg medelinkomst som Kenya, Indien och Bangladesh.

Nästan hälften av dessa nya fall av NCD skulle bero på högt blodtryck (högt blodtryck) och 43% från depression, sade rapporten som publicerades på tisdagen.

WHO har sagt att cirka 7-8% av alla fall av hjärt-kärlsjukdom, depression och demens skulle kunna förebyggas om människor var mer aktiva.

Genom att undersöka data från 194 länder fann rapporten att mindre än hälften hade en nationell policy för fysisk aktivitet, varav mindre än 40 % var i drift. Den fann att träningsnivåerna hos små barn var i ett särskilt gap, med mindre än 30 % av länderna som övervakade fysisk aktivitet hos barn under fem år.

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: