Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

5 av 10 amerikaner blir (fel)informerad på sociala medier

Trots flera studier som fann att sociala medier är fulla av desinformation och utbredd konsensus om att utländska aktörer försökte använda sociala medier för att påverka de senaste två U.S.A. I presidentvalet fortsätter amerikaner att förlita sig starkt på plattformar som Facebook och Twitter för att få sina nyheter.

Enligt en färsk undersökning från s som regelbundet får nyheter på följande sociala medieplattformar, 50 procent av U.S. vuxna får åtminstone ibland nyheter på sociala medier, vilket gör det till en nyckelingrediens i amerikanernas nyhetsmediedieter.

Som följande diagram visar används Facebook och YouTube oftast som nyhetskällor, med 31 och 25 procent av U.S. vuxna får regelbundet nyheter på båda plattformarna. Twitter och TikTok, som nyligen visade sig vara de största förstärkarna av desinformation, ligger också högt på listan, med Metas Instagram som kompletterar topp 5.

Intressant nog har Facebook, Twitter och andra ”etablerade” sociala nätverk sett en minskning av andelen användare som får nyheter på varje plattform under de senaste två åren, möjligen som ett resultat av avslöjanden om systematisk desinformation på sociala medier.

Samtidigt går TikTok, vars snabba uppgång till popularitet har varit misstänksam från början på grund av oro för dess moderbolag ByteDance och dess band till den kinesiska regeringen, trenden, med 33 procent av dess användare regelbundet får nyheter på plattformen mot 22 procent 2020.

Infographic: 5 in 10 Americans Get (Mis)informed on Social Media | Statista You will find more infographics at Statista

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: