Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Frankrike ger 4 000 euro till personer som byter in sin bil mot en elcykel

Frankrikes regering ökade storleken på subventionen den erbjuder till människor som handlar med sina bensindrivna bilar mot elcyklar till så mycket som 4 000 euro per person, enligt The Times. Pengarna är avsedda att uppmuntra människor att avstå från sina förorenande transportsätt till förmån för renare, miljövänligare alternativ.

Människor som bor i låginkomsthushåll i stadsområden med låga utsläpp som handlar med sina bilar är berättigade till hela subventionen på 4 000 € för att köpa en elcykel. (Traditionella, icke-motoriserade cyklar kvalificerar också för incitamentet.) Franska medborgare från högre inkomstklasser kan göra anspråk på mindre subventioner.

Subventionen, som först infördes förra året, höjdes nyligen efter att tjänstemän bestämt att mer behövde göras för att komma ikapp cykelälskande rivaler som Nederländerna, Tyskland och Danmark. Den franska regeringen vill att 9 procent av landet ska byta till cyklar till 2024, jämfört med bara 3 procent nu. Nederländerna ståtar med hela 27 procent på detta område.

Policyn bygger på ett mycket framgångsrikt program i Litauen, där medborgare kvalificerar sig för ett bidrag på upp till 1 000 € (nästan 994 USD) för köp av en ny elcykel, skoter, moped, motorcykel eller till och med kollektivtrafikkrediter, efter byta sin gamla bil.

Men Frankrike spenderar inte bara pengar på individuella incitament. Emmanuel Macrons regering sa också att den skulle investera 250 miljoner euro för att göra staden Paris helt cykelbar. Och stadens borgmästare, Anne Hidalgo, vann omval förra året på ett löfte om att lägga till ytterligare 130 kilometer cykelsäkra vägar under de kommande fem åren.

Nyheten kommer en vecka efter att USA:s president Joe Biden undertecknade en massiv skatte- och klimatproposition som helt ignorerar elcyklarnas potential för att bekämpa klimatförändringar. Notan inkluderar miljontals dollar för EV-skatteavdrag men inga pengar för elcykelincitament.

Var den första att kommentera

Kommentera

%d bloggare gillar detta: