Press "Enter" to skip to content

Europa ofrer sine gamle skove for skovhugst

Da EU begyndte at subsidiere træforbrænding for over et årti siden, blev det set som et hurtigt løft for vedvarende brændstof. Træflis og træpiller blev markedsført som en måde at omdanne savsmuldsaffald til grøn strøm. Men disse subsidier har givet anledning til et blomstrende marked: Træ er nu Europas største vedvarende energikilde. EU. forbruger nu meget mere træpiller end nogen anden region.

Når efterspørgslen stiger midt i en russisk energikrise, høstes hele træer for strøm. Mens europæiske nationer kan regne med trækraft mod deres mål for ren energi, er EU et videnskabeligt forskningsagentur, der sidste år sagde, at brændende træ udledte mere kuldioxid, end der ville være blevet udledt, hvis denne energi var kommet fra fossile brændstoffer.

Europa-Parlamentet skal i næste uge stemme om et lovforslag, der vil fjerne de fleste subsidier og forbyde lande at brænde hele træer for at nå deres mål for ren energi. Men med forsyninger af russisk olie og gas i fare presser nogle europæiske regeringer hårdt på for at holde subsidierne på plads.

En sprudlende industri: EU Officiel forskning kunne ikke identificere kilden til 120 millioner tons træ, der blev brugt på tværs af kontinentet sidste år.

Be First to Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: