Social Climate Tech News

Thu 22 09 2022
Image

Endelig har vi bevis for, at helvede er andre mennesker på sociale medier

by bernt & torsten

At se, hvor sjovt dine jævnaldrende har det, er dårligt for din mentale sundhed, viser en undersøgelse.

At rulle Twitter eller opdatere Facebook føles bestemt som om det er dårligt for dig, da vores opmærksomhedsspænd rådner og mening drænes fra vores liv.

På trods af de stærke følelser får vi normalt at vide, at beviserne endnu ikke eksisterer for at bevise, at sociale medier skader vores mentale sundhed. Beviser for stigende psykisk sygdom er stærke, med 30% af 18- til 24-årige, der rapporterer en almindelig psykisk lidelse i 2018-19, op fra 24% i begyndelsen af årtusindet, så det er svært ikke at bekymre sig.

Denne debat afspejler argumenterne fra midten af 1900-tallet om, at vi ikke absolut havde bevist, at cigaretter forårsager kræft. På trods af den stærke forbindelse mellem rygning og døende troede mange læger ikke, at forbindelsen var blevet bevist selv i 1960’erne.

Styrkelse af mine fordomme er ny forskning, der undersøger den voldsomme introduktion af Facebook på tværs af amerikanske universiteter, som blev lanceret på Harvard i 2004 og derefter spredt over hele landet.

Brug af undersøgelser af studerende viser, at ankomsten af platformen så, at de var mere tilbøjelige til at rapportere dårlig mental sundhed med stigninger i depression og angst på henholdsvis 7% og 20%.

Vi taler om den negative virkning af Facebook er omkring 22% af at miste et job – dette er stort. Forfatterne hævder, at effekten kommer fra stigende sociale sammenligninger. At se alle andre have det godt er ikke godt, hvis du ikke har det.

Undersøgelsen viser, at Facebooks ankomst øgede elevernes opfattelse af, hvor meget andre studerende drak – et ret godt billede af, hvor sjovt du tror, andre har det i den alder – men havde ingen effekt på det faktiske drikkeniveau.

Nutidens unge ryger måske ikke, men det er svært at tro, at nyere former for afhængighed er helt harmløse.

Share: