Social Climate Tech News

Tue 06 09 2022
Image

Californien udholder værste dage med alvorlig, ubarmhjertig hedebølge

by bernt & torsten

En af de længste, varmeste hedebølger i Californiens historie fortsætter med at belejre staten – bryde temperaturrekorder og belaste et allerede overbelastet elnet.

Meteorologer advarer om, at tirsdag, den sjette dag i træk med farligt høje temperaturer, kan bringe det værste af en varm periode, der allerede har slået nogle daglige, månedlige og all-time varmerekorder med store marginer.

Mens det sydlige Californien nu oplever et lille fald i temperaturen, er det nordlige Californiens hedebølge på sit højeste, og mange samfund der potentielt kan se deres varmeste dag i historien i eftermiddag.

I det nordøstlige San Francisco Bay Area nåede Fairfield mandag svimlende 47 grader celsius og slog byens varmerekord nogensinde. Delstatshovedstaden Sacramento og andre samfund i Central Valley forventes at nå lignende temperaturer tirsdag og sandsynligvis slå endnu flere rekorder.

Selv det typisk tempererede San Francisco, som ofte er dækket af tåge, er under en advarsel om overdreven varme fra National Weather Service, da temperaturerne nåede over 30 grader mandag og tirsdag.

Vejrmyndighederne forventer ikke, at californierne får en pause fra den varme periode før torsdag.

Med overdreven varme kommer overdreven belastning på Californiens elnet, som i de senere år har kæmpet for at følge med efterspørgslen, da klimaændringer øger sværhedsgraden, længden og hyppigheden af hedebølger.

Guvernør Gavin Newsom (D) har appelleret til beboerne om at spare energi, især efter kl. 16.00, ved at køle deres hjem ned tidligt hver dag, lukke persienner og vinduer og derefter indstille termostater til 78 grader eller højere og undgå brug af store apparater.

Beboere bliver nødt til at hjælpe med en “reduktion i energiforbruget, der er to eller tre gange større end det, vi hidtil har set, da denne historiske hedebølge fortsætter med at intensivere,” sagde Elliot Mainzer, præsident og administrerende direktør for Californiens elnetoperatør, i en erklæring mandag.

Netoperatøren bekræftede senere tirsdag, at der vil være strømafbrydelser den nat for at håndtere det overdrevne energibehov.

Midt i den langvarige varme er flere skovbrande brudt ud over det knastørre Californien, som næsten alle er opslugt af en alvorlig tørke. Siden tirsdag er to mennesker døde i en 2.400 hektar stor brand i Riverside County, og to andre er døde i en næsten 4.300 hektar stor brand i Siskiyou County.

Share: