Social Climate Tech News

Mon 05 2022
Image

Californië bedekt kanaal met zonnepanelen in experimenten om droogte en klimaatverandering te bestrijden

by bernt & torsten

Californië staat op het punt een experiment te lanceren om aquaducten te bedekken met zonnepanelen, een plan dat, indien opgeschaald, miljarden liters anders verdampt water kan besparen terwijl miljoenen huizen van stroom worden voorzien.

Project Nexus in het Turlock Irrigation District begint half oktober te midden van de ergste droogte in het westen van Noord-Amerika in 1.200 jaar en terwijl de door de mens getroffen klimaatverandering het droge seizoen verergert.

Het project van $ 20 miljoen, gefinancierd door de staat, zal op twee locaties terrein winnen. Een daarvan is een overspanning van 500 voet (152 meter of ongeveer 0,3 mijl) langs een gebogen deel van het kanaal in de stad Hickman, ongeveer 100 mijl (160 km) landinwaarts van San Francisco. De andere is een mijl lang (1,6 km lang) direct in het nabijgelegen Ceres.

Gebaseerd op een soortgelijk project in de West-Indiase deelstaat Gujarat, is het project het eerste in zijn soort in de Verenigde Staten. Het Turlock-project is geïnspireerd op een onderzoekspaper dat in 2021 is gepubliceerd.

Modern Californië werd gebouwd dankzij de infrastructuur van de jaren 1900 die water levert van het natte noorden naar het droge zuiden, een netwerk dat nu 4.000 mijl (6.400 km) kanalen omvat.

Het bedekken van deze kanalen met zonnepanelen zou de verdamping verminderen, het gebruik van andere gronden voor zonneparken vermijden en aquatisch onkruid en algengroei verminderen.

Het zou Californië ook helpen zijn doelstelling voor hernieuwbare energie te bereiken om tegen 2025 50% schone energieproductie en 60% tegen 2030 te bereiken.

Stel dat alle 4.000 mijl aan kanalen bedekt waren met zonnepanelen. Als dat zo is, zou het 13 gigawatt aan hernieuwbare capaciteit kunnen produceren, ongeveer de helft van wat Californië nodig heeft om zijn koolstofvrije energiedoelen te bereiken.

Eén gigawatt, of 1 miljard watt, is genoeg om 750.000 huizen van stroom te voorzien.

Het onderzoek berekende ook een waterbesparing van 63 miljard gallon (238 miljoen kubieke meter), genoeg om 2 miljoen mensen te ondersteunen en 50.000 hectare (20.000 hectare) bouwland te irrigeren.

Turlock Irrigation District Water &Power moet zijn capaciteit voor hernieuwbare energie uitbreiden, net als andere nutsbedrijven in de hele staat.

Share:

Leave A Comment