Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Att hålla den renaste staden ren

Indore är den folkrikaste och största staden i den indiska delstaten Madhya Pradesh. Det fungerar som högkvarter för både Indore-distriktet och Indore-divisionen. Det anses också vara ett utbildningsnav i staten och har campus för Indian Institute of Technology och Indian Institute of Management.

Indore har valts ut som en av de 100 indiska städerna som ska utvecklas som en smart stad under Smart Cities Mission. Den har rankats som Indiens renaste stad fem år i rad, enligt Swachh Survekshan. Samtidigt har Indore också förklarats som Indiens första ”vattenplus”-stad under Swachh Survekshan 2021. Indore blev den enda indiska staden som valts ut för International Clean Air Catalyst Programme.

Av den totala befolkningen i tätorten är cirka 12,67 percentilen beroende av rött kött för sin matmiljö. Tyvärr fanns det inget integrerat modernt slakteri för att tjäna syftet under mycket hygieniska förhållanden. Slakten pågick traditionellt inne i stadsområdet. Intressant nog fanns det tre auktoriserade slakterier i staden, men källor sa att 35 obehöriga slakterier var i drift. Köttkonsumtionen inne i staden är cirka 500 kg själv ytterligare om man tar hänsyn till behovet av närområdet, siffran expanderar.

Indore Municipal Corporation är äntligen inställd på att utveckla det första i sitt slag, toppmoderna slakteriet i Madhya Pradesh med en anläggning för noll-avfallshantering. Slakteriet kommer att skapas på basis av Design-Build-Operate (DBO), under vilken den offentliga sektorn designar, bygger och driver tillgångarna för att möta överenskomna resultat.

Var den första att kommentera

Kommentera

%d bloggare gillar detta: