Press "Enter" to skip to content

Stigning i luftforurening "sandsynligvis denne vinter på grund af forbrænding af fast brændsel"

Sandsynligheden for, at forbrændingen af stærkt forurenende fast brændsel denne vinter vil stige betydeligt på grund af energikrisen, er blevet fremhævet af førende luftforureningseksperter.

Det vil resultere i dage, hvor luftkvaliteten vil overstige de anbefalede EU-niveauer på grund af øget afbrænding af kul, tørv og vådt træ, forudser de – på trods af nye strenge regler, herunder et landsdækkende forbud mod røgfyldt kul, der gælder i næste måned.

Spørgsmålet blev først rejst i den seneste årlige rapport fra Environmental Protection Agency (EPA) om luftkvaliteten i Irland.

Han erkendte, at mange købere vil bruge røgfrit kul, men prisen vil uundgåeligt diktere deres valg, mens folk vil købe deres eget ikke-sæsonbetonede våde tømmer og tørv “som er betydeligt mere forurenende” og en kilde til giftige partikler, især PM2.5.

Lovgivningen om standarder for fast brændsel er velkommen ud fra et folkesundhedsmæssigt perspektiv, men har taget lang tid, da den nu dækker tørv, tørv og brænde, bemærkede han.

Hvad angår PM2.5-tendenser i de senere år, bemærker han et mønster af overskridelser på ca. 12 nætter om vinteren i mange byer på grund af manglende vind og ringe spredning af luft. I det mindste vil “EPA være i stand til at få et klart billede” med udvidede overvågningsstationer til et stort antal byer.

Luftforurening forårsager mere end syv millioner for tidlige dødsfald om året på verdensplan og mere end 1.300 for tidlige dødsfald i Irland, hovedsageligt på grund af partikler som PM2.5, der kan forårsage astmaanfald, KOL [Kronisk obstruktiv lungsjukdom] og lungekræft, tilføjede Dr. Ingen.

EPA-overvågning viser, at PM2.5 fra fast brændsel og NO2-niveauer fra trafik ligger inden for EU’s nuværende lovlige grænser, men disse forurenende stoffer overstiger ofte Verdenssundhedsorganisationens (WHO) strengere luftkvalitetsretningslinjer for sundhed.

Tidligere på ugen kom WHO og næsten 200 andre sundhedsorganisationer med en hidtil uset opfordring til en global aftale om ikke-spredning af fossile brændstoffer. Nye regler om fast brændsel til opvarmning af boliger træder i kraft den 31. oktober.

Nogle af de ændringer, der vil gælde, er brændselsprodukter, som er 100 procent biomasse (træprodukter og brænde), skal have et fugtindhold på under 25 procent, og det skal ikke være muligt at sælge tørv gennem detailhandelen offentligt. huse eller andre offentlige steder.

Der er muligheder, der kan tages for at tackle luftkvalitet og klimaændringer. Vi er nødt til at mindske folks afhængighed af at brænde kul, tørv og træ for at opvarme deres hjem ved at genopbygge og gøre boliger mere energieffektive. Samtidig skal folks afhængighed af bilejerskab reduceres gennem bedre offentlig transport, sikre vandre- og cykelstier.

Øget afbrænding af fast brændsel drevet af nuværende og forventede stigninger i gas- og elpriserne var sandsynligt, da flere mennesker måske ser på fast brændsel som en billigere løsning.

Dette var “en opfattelse” snarere end baseret på dens forskning. EPA forstår, at folk har brug for at opvarme deres hjem, men rådede dem til at undgå kul, vådt træ og tørv, hvor det er muligt.

Med et stigende antal nye huse, der ikke installerer åben ild og komfurer, er det samlede PM-niveau på landsplan faldet.

EPA overvåger ikke mængden af brændt fast brændsel, men andre rapporter har understreget behovet for, at lokale myndigheder er strengere i håndhævelsen af luftkvalitetsbestemmelser.

Be First to Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: