Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

USA. Nuclear Regulatory Commission kommer att utfärda certifikat för NuScales lilla modulära reaktor

U.S. Nuclear Regulatory Commission har instruerat personalen att utfärda en slutgiltig regel som certifierar NuScales små modulära reaktordesign för användning i USA. Certifieringens ikraftträdandedatum är 30 dagar efter det att NRC publicerar regeln i det federala registret.

NRC-certifiering innebär att designen uppfyller myndighetens tillämpliga säkerhetskrav. En ansökan om ett kombinerat kärnkraftverkslicens som hänvisar till en certifierad konstruktion kommer inte att behöva ta upp några problem som löses av konstruktionscertifieringsregeln. Istället skulle den kombinerade licensansökan och NRC:s säkerhetsgranskning ta upp eventuella återstående säkerhets- och miljöfrågor för det föreslagna kärnkraftverket.

Designcertifieringen godkänner NuScale-reaktorns ”konstruktionskontrolldokument”, som införlivas genom referens i den slutliga regeln. NuScale lämnade in en ansökan till NRC den 31 december 2016 för att certifiera företagets design av små modulära reaktorer för användning i USA. NRC:s personal uppfyllde sina schemamål för att slutföra sin tekniska granskning. Designen använder naturliga, ”passiva” processer som konvektion och gravitation i sina operativsystem och säkerhetsfunktioner samtidigt som den producerar cirka 600 megawatt elektricitet.

SMR:s 12 moduler, som var och en producerar 50 megawatt, är nedsänkta i en säkerhets relaterad pool byggd under marknivå. NRC har tidigare certifierat sex andra konstruktioner: Advanced Boiling Water Reactor, System 80+, AP600, AP1000, Economic Simplified Boiling Water Reactor och APR1400.

Mer information om NuScales designgranskning finns på NRC:s webbplats.

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: