Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Nee, het draait allemaal om geld

Er wordt gezegd dat politiek een cultuuroorlog is, in werkelijkheid gaat het om geld en dat de rest van de retoriek die de politiek genereert een rookgordijn is.

Politieke retoriek in het openbaar is nog nooit zo onaangenaam geweest, zo opgeklopt.Maar de provocaties verdoezelen iets centraals: politiek gaat over financiële belangen die beschermd moeten worden.En dat is misschien wel de meest kritieke gebeurtenis in het leven van een politicus, het beschermen van het belastinggeld en het juiste gebruik.

Politieke partijen hebben allemaal verschillende ideologieën over hoe geld te verdelen, ja, geld. Een zittende regering is niets meer dan een bedrijf waarvan de inkomsten belastingen zijn van bedrijven en individuen en beleid en wetten gebruiken om belastingen af te dwingen. Met behulp van de inkomsten die via belastingen worden gegenereerd, creëert een zittende regering een begroting over hoe het geld zal worden besteed.

Veilige mensen durven, terwijl onzekerheid stikt en beperkt. Mensen zijn geen leeuwen en we leven niet in een savanne.

Dat is niets nieuws.Een van de belangrijkste verschillen tussen verschillende politieke partijen is of ze de partij van de loontrekkenden zijn of de partij van de hogere klasse heeft andere standpunten over welk geld moet worden uitgegeven.

De afgelopen jaren zijn er nieuwe rechtse partijen gevormd. Ze zijn een ander politiek beest. Rechtse partijen trekken aanhangers aan uit het hele politieke spectrum, van loontrekkenden tot de hogere klasse en worden gevormd rond specifieke ideologieën die een liberale kijk op openheid, acceptatie, inclusie, diversiteit, gelijkheid en inclusie en geloof zouden beperken, met een ideologie van het creëren van een politieke cultus die een soort democratische dictatuur praktiseert.

Alles over geld

Afhankelijk van het politieke spectrum van een partij kun je ervoor zorgen dat het allemaal om het geld draait. Als je in een verkiezing voor de linkerkant van het politieke spectrum stemt, stem je voor sociale zekerheid, gezondheidszorg en pensioen voor iedereen. Stel dat je voor de rechterkant van het politieke spectrum stemt voor verminderde sociale zekerheid, privatisering van overheidsdiensten en belastingverlagingen die vooral de rijken ten goede komen.

Op welke partij in het politieke spectrum je ook stemt, het meest impopulaire beleid wordt vaak als eerste gekozen in de hoop dat kiezers tijd hebben om te vergeten.

Stel dat we kijken naar een piramide en het klassensysteem gedefinieerd als lagere loontrekkenden, midden en de hogere rijken. Als individuen zouden stemmen volgens hun sociale klasse, zou links in theorie altijd winnen, maar dat is niet het geval in het westen. Sommige landen hebben zeer weinig politieke partijen (VS), of in andere landen in de EU vormen veel partijen vaak een coalitie om het belastinggeld te regelen.

De boosdoeners waarom mensen uit de lagere klasse op partijen in andere klassen stemmen, zijn vaak politieke boodschappen via advertenties, persberichten, persconferenties, sociale media en de acceptatie van influencers, denktanks en lobbyisten die politici mogen ontmoeten en beïnvloeden, en het draait allemaal om geld.

De mensen in het westen hebben het heel goed; als we kijken naar de wereldwijde welvaartspiramide, valt de meerderheid van de mensen in de VS, Canada, Europa en andere rijke regio’s en landen in de middelste categorie, vergeleken met de 2,9b op het laagste niveau, we hebben het geld.

Infographic: De wereldwijde piramide van rijkdom | Statista Meer infographics vind je bij Statista

Vraag je als kiezer in het westen af wat je van je politicus wilt bij de volgende verkiezingen. Als je blij bent dat je nog eens 100 dollar hebt gekregen van een belastingverlaging van de partij waar je op hebt gestemd en gewonnen om het belastinggeld te besturen, dan heb je je rechten niet gebruikt om te stemmen. Als kiezers moet je de puf- en pluisjespolitieke partijen op jouw manier begrijpen en weten wat je krijgt als je je stem aan een partij geeft.

Dus de volgende keer dat er verkiezingen zijn, vraag je lokale politicus om “Laat me het geld zien” voordat je gaat stemmen, zodat je weet wat je krijgt als je je stem uitbrengt op een politieke partij.

Omdat de rechtse partijen immigratie vaak pushen als een aanzienlijk kostbaar gebruik van belastinggeld, moet u zich afvragen of u wordt getroffen door de immigranten die naar uw land komen of niet en of een mogelijke belastingverlaging u zou helpen. De rijken zouden elke belastingverlaging elke dag nemen, omdat ze meer geld in hun portemonnee krijgen.

Omarm jezelf; als de voorspelling van wetenschappers over klimaatverandering, zullen er grote groepen mensen verhuizen van het zuiden naar meer gebruikelijke omgevingen. Als je in het Globale Noorden woont, hebben we het topje van het aantal immigranten dat hun weg naar het Noorden zoekt niet gezien. Dit zal erg duur zijn voor elk land in het Globale Noorden, dus wees gewoon voorbereid op welke politiek je in de toekomst stemt. Het zal ieders portemonnee schaden.

Wees de eerste om reactie te geven

Leave a Reply

%d bloggers like this: