Social Climate Tech News

Fri 26 2022
Image

Nej, det handler om penge

by bernt & torsten

Det siges, at politik er en kulturkamp, i virkeligheden handler det om penge, og at resten af den retorik, politikken genererer, er et røgslør.

Den politiske retorik i offentligheden har aldrig været mere ubehagelig, mere pisket op.Men provokationerne dækker over noget centralt: Politik handler om økonomiske interesser, der skal beskyttes.Og det er måske den mest kritiske begivenhed i enhver politikers liv, der beskytter skattepengene og bruger dem korrekt.

Politiske partier har alle forskellige ideologier om, hvordan man fordeler penge, ja, penge. En siddende regering er intet andet end et selskab, hvis indkomst er skatter fra virksomheder og enkeltpersoner og bruger politikker og love til at håndhæve skatter. Ved hjælp af de indtægter, der genereres gennem skatter, opretter en siddende regering et budget for, hvordan pengene skal bruges.

Trygge mennesker tør, mens utrygheden kvæles og begrænses. Mennesker er ikke løver, og vi lever ikke på en savanne.

Det er ikke noget nyt.En af de væsentligste forskelle mellem forskellige politiske partier er, om de er lønmodtagernes parti, eller om overklassens parti har andre synspunkter om, hvilke penge der skal bruges.

I de senere år er der dannet nye højrefløjspartier. De er et andet politisk bæst. Højreorienterede partier tiltrækker tilhængere fra hele det politiske spektrum, fra lønmodtagere til overklassen og er dannet omkring specifikke ideologier, der ville begrænse et liberalt syn på åbenhed, accept, inklusion, mangfoldighed, lighed og inklusion og tro med en ideologi om at skabe en politisk kult, der praktiserer en slags demokratisk diktatur.

Alt om penge

Afhængigt af et partis politiske spektrum kan du sikre, at det hele handler om pengene. Hvis du ved et valg stemmer på venstre side af det politiske spektrum, stemmer du på kontanthjælp, sundhed og pension til alle. Antag, at du stemmer på den rigtige side af det politiske spektrum for reduceret social sikring, privatisering af offentlige tjenester og skattelettelser, der primært gavner de rige.

Uanset hvilket parti i det politiske spektrum du stemmer på, besluttes de mest upopulære politikker ofte først i håb om, at vælgerne har tid til at glemme.

Antag, at vi ser på en pyramide og klassesystemet defineret som lavere lønmodtagere, mellem- og de øverste velhavende få. Hvis individer stemte efter deres sociale klasse, ville venstrefløjen i teorien vinde hele tiden, men det er ikke tilfældet i vesten. Nogle lande har meget få politiske partier (USA), eller i andre lande i EU danner mange partier ofte en koalition for at styre skattepengene.

Synderne for, hvorfor folk i underklassen stemmer på partier i andre klasser, er ofte politiske budskaber gennem annoncer, pressemeddelelser, pressekonferencer, sociale medier og accept af influencere, tænketanke og lobbyister, der får lov til at møde og påvirke politikere, og det handler om penge.

Folk i vest har det meget godt; hvis vi ser på den globale velstandspyramide, falder flertallet af befolkningen i USA, Canada, Europa og andre velhavende regioner og lande i mellemkategorien sammenlignet med 2.9b i det laveste niveau, vi har pengene.

Infografik: Den globale pyramide af rigdom | Statista Du finder mere infografik hos Statista

Som vælger i Vesten skal du spørge dig selv, hvad du ønsker af din politiker ved næste valg. Hvis man er glad for, at man fik yderligere 100 kroner fra en skattelettelse fra det parti, man stemte på og vandt for at styre skattepengene, så har man ikke brugt sine stemmeret. Som vælger skal man forstå de politiske partiers puff og fnug igennem og vide, hvad man får for at give sin stemme til et parti.

Så næste gang der er valg, så bed din lokalpolitiker om at “Vis mig pengene”, inden du stemmer, så du ved, hvad du får ud af at afgive din stemme på et politisk parti.

Da de borgerlige partier ofte fremhæver indvandring som en betydelig dyr brug af skatteydernes penge, bør du spørge dig selv, om du er påvirket af de indvandrere, der kommer til dit land eller ej, og om en potentiel skattelettelse ville hjælpe dig. De rige ville tage enhver skattelettelse hver dag, da de vil få flere penge i deres tegnebog.

Omfavn dig selv; hvis forskerne forudsiger klimaændringer, vil der være store grupper af mennesker, der flytter fra syd til mere sædvanlige miljøer. Hvis du bor i det globale nord, har vi ikke set spidsen af antallet af indvandrere, der søger vej nordpå. Dette vil være meget dyrt for ethvert land i det globale nord, så bare vær forberedt på, hvilken politik du stemmer på i fremtiden. Det vil skade alles tegnebog.

Share:

Leave A Comment