Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Jeugdklimaatactivisten debatteren over de toekomst tijdens lezingen in Turijn

Honderden jonge klimaatactivisten marcheerden vrijdag door Turijn, na een week van discussies over de toekomst van de steeds mondialer wordende schoolstakingsbeweging.

De noordwestelijke Italiaanse stad organiseerde een Europese bijeenkomst van de Fridays for Future-beweging, evenals een internationaal “Climate Social Camp” met discussies over hoe de opwarming van de aarde zich verhoudt tot sociale kwesties.

Greta Thunberg, die de vrijdagbeweging begon met haar schoolstaking in 2018, was onderweg, maar trok zich om persoonlijke redenen terug.

Volgens het programma waren de gesprekken op vrijdag gericht op hoe de beweging zich zou moeten ontwikkelen naarmate ze groeit.

Deze omvatten hoe verschillende geografische hoofdstukken samenwerken en hoe ervoor te zorgen dat activisten in de landen die het meest door klimaatverandering worden getroffen, worden gehoord, maar ook of ze tot radicalere maatregelen moeten overgaan.

Climate Social Camp behandelde ondertussen kwesties van het milieu tot migratie en feminisme, waarbij veel activisten in een zee van tenten verbleven die onder de bomen in het Colletta-park in Turijn waren opgezet.

Het kamp organiseerde discussiegroepen en workshops, terwijl de bijna wanhopig lage rivier de Po, die leed onder de ergste droogte van Italië in 70 jaar, een herinnering was aan een steeds volatieler klimaat.

Wees de eerste om reactie te geven

Leave a Reply

%d bloggers like this: