Press "Enter" to skip to content

Er jordkrisen reel? Hvordan vil verden se ud i 2050?

Conscious Planet organiserede Save Soil Walkathon i juni 2022 for at øge bevidstheden om den skade, der er sket på planeten, selve jordforringelsen, der ødelægger landbrugsinfrastrukturen. Den dybe karakter af dette tab af landbrugsjord har vidtrækkende konsekvenser med tab af liv af andre små livsformer, der sameksisterer med mennesker. Den anslåede mangel på agerjord kan føre til, at fremtidige liv står på spil.

Vores landbrugsjord, især den agerjord, der understøtter den, går tabt på grund af menneskelige udskejelser. I øjeblikket er 52% af verdens støttende landbrug i verden forværret uden tilbagevenden. Dette tab burde allerede ringe alarmklokker for den menneskelige arts fremtid, da næringsstofunderskuddet i øjeblikket er steget til et utroligt antal; over 2 milliarder mennesker verden over lider af ernæringsmæssige mangler. Og efterhånden som mere agerjord går tabt, går også fremtidige prognoser for fødevarer fra landbruget, hvilket fører til en stigning i næringsstofmangel.

I øjeblikket mister vi agerjord med en forbløffende hastighed på næsten 1 hektar jord pr. Sekund. Hvis vi ikke afhjælper vores vej, kan dette tab nå et dybt tab på næsten 90% af den øverste agerjord. Ud over at vejrmønstrene ændrer sig på grund af menneskehedens stræben efter energiforbrug gennem afbrænding af fossile brændstoffer, påvirker ikke-biologisk nedbrydeligt affald også tabet af dyrebar jord. Disse metoder ødelægger hele økologiske systemer og øger udryddelseshastigheden for hele dyrearter, der lever i disse økosystemer.

Udtømningen af vores vigtigste bidragydere til fødevareproduktion, landbrug og den jord, der gør det muligt, skal stoppes i dag. Sund jord er afgørende for den fremtidige overlevelse af den menneskelige art og andre, der lever på planeten med os. Udtømning af jorden er et alvorligt problem i dag, der påvirker os alle. Vi må stå sammen og hæve vores stemmer for at få verden til at indse, at dette spørgsmål er afgørende. Derfor har Conscious Planet planlagt en walkathon for at rejse spørgsmålet globalt.

Denne fars dag, Conscious Planet inviterer enkeltpersoner i hele Nord- og Latinamerika, i 60 byer, til at gå og øge bevidstheden om sværhedsgraden af tabet af agerjord.

Gennem Save Soil Walkathon har Conscious Planet til formål at overbevise regeringen om at indføre langsigtede retningslinjer for at øge jordens organiske indhold fra 3 til 6%. Conscious Planet planlægger at opnå dette ved at få støtte fra borgere, influencere og ledere.

Disse politikker vil sikre sikkerheden af den dyrebare agerjord, som planeten har forladt. Conscious Planet inviterer jer og andre, der forstår vigtigheden af problemet, til at komme og gå sammen og hæve jeres stemmer om den forestående undergang, der svæver over horisonten. Conscious Planet forstår, at det næste årti er afgørende og kan være menneskehedens sidste chance for at reparere sig selv og redde den dyrebare jord, der fodrer os og andre levende væsener.

Hvis vi ikke gør noget ved det i dag, vil vi være i fare for hele vores planet. Så tag jeres familie og venner med ud for at redde jorden.

Be First to Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: