Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

För att undvika strömavbrott kan Kalifornien tappa fossilbränsleanläggningar

För att undvika strömavbrott kan Kalifornien vända sig till den enda energikällan som det annars är desperat att bli av med fossila bränslen.

Ett genomgripande energiförslag som guvernör Gavin Newsom undertecknade på torsdagen sätter staten i affären med att köpa kraft för att säkerställa att det finns tillräckligt att gå runt under värmeböljor som anstränger nätet. Men vissa kritiker säger att metoden för att ta sig dit strider mot statens bredare klimatmål eftersom den banar väg för staten att utnyttja åldrande gaseldade kraftverk och lägga till reservgeneratorer som drivs med diesel.

Debatten belyser utmaningen som vissa stater står inför när de kämpar för att ta itu med värmeböljor som drivs av klimatförändringar utan att kompromissa med sina löften om övergång till icke-fossila energikällor som sol och vind.

Kalifornien får det mesta av sin energi från förnybara källor under dagen men har ännu inte lagringsutrymme för att skicka ut tillräckligt med solenergi efter att solen gått ner. Lagförslaget syftar till att påskynda byggandet av mer förnybar energi och lagringsanläggningar genom att ta bort lokala myndigheter från tillståndsbeslut. Försörjningskedjeproblem bromsar också byggnaden.

Den demokratiska statens senator Dave Min noterade den knepiga position staten befinner sig i genom att potentiellt behöva förlita sig på fossila bränslen och deras planetvärmande utsläpp för att hantera värmeböljorna som drivs av klimatförändringarna.

Problemet är inte unikt för Kalifornien. I New Mexico var ett koleldat kraftverk planerat att stänga sina två sista enheter på torsdag. Men ett stort företag bad staten att hålla en enhet öppen till och med september för att möta kraven under de varma sommarmånaderna eftersom sol- och batterilagringsprojekt som var avsedda att ersätta den förlorade kapaciteten har försenats.

Statliga energitjänstemän varnade tidigare i år att staten riskerar ett energibrist motsvarande vad som krävs för att driva 1,3 miljoner hem under sommarens varmaste dagar. Newsom och lagstiftare är desperata efter att undvika ett scenario som augusti 2020, då hundratusentals människor tillfälligt tappade strömmen på grund av att det inte fanns tillräckligt med tillgång för att gå runt.

Newsoms lösning fokuserar på att skapa en ”strategisk tillförlitlighetsreserv” som drivs av Department of Water Resources. Vattenmyndigheten har fått den rollen eftersom den är en stor producent och användare av kraft genom sina dammar och driften av statens vattenpumpsystem. I sommar kan avdelningen ersätta verktyg om de måste köpa extra kraft och lägga till tillfälliga kraftgeneratorer, inklusive de som drivs av fossila bränslen. Alla dieseldrivna generatorer kunde inte användas efter 2023.

Utöver det skulle vattenavdelningen kunna bygga nya energilagrings- och nollutsläppsstationer. Det skulle också kunna spendera statliga pengar på att köpa kraft från kustgaseldade anläggningar som kommer att stängas 2023. Anläggningarna skulle först stängas 2020. På samma sätt skulle avdelningen kunna fortsätta köpa kraft från statens sista kvarvarande kärnkraftverk om den stannar kvar. öppna efter dess stängning 2025.

Miljögrupper sa samtidigt att staten inte skulle behöva förlita sig på fossila bränslen som backup om det hade gått snabbare för att bygga upp förnybara resurser och uttryckte oro över att lagförslaget inte sätter tillräckligt med skyddsräcken på vattenavdelningens kraft. Avdelningen skulle inte behöva följa Kaliforniens landmärke miljölag för att gå vidare med nya projekt.

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: