Social Climate Tech News

Tue 12 07 2022
Image

Flere trær, busker og dødt treverk i Nederland

by bernt & torsten

De nederlandske skogene har blitt mer varierte.Flere forskjellige typer trær og planter vokser, ifølge den syvende utgaven av den nederlandske skogsbeholdningen.Også skogoverflaten forsvinner ikke lenger så raskt som for ti år siden.

Forskningen ble utført av Wageningen University på vegne av Finansdepartementet.Forskerne så på skogens egenskaper på tusenvis av målepunkter over hele landet.

Totalt er det nå om lag 360.000 hektar skog i Nederland, om lag 11 prosent av landoverflaten.Siden 2017 har skogområdene gått ned med 2000 hektar.Dette er en liten nedgang sammenlignet med forrige studieperiode: mellom 2013 og 2017 forsvant nesten 10.000 hektar.

Felling av såkalte midlertidige skoger er hovedårsaken til skogens nedgang.På 1980- og 1990-tallet utstedte regjeringen skogskontrakter, som nå er i ferd med å ta slutt.Disse skogene må derfor forsvinne.

Flere trær

I mange områder er det flere forskjellige trær, spesielt i skogsområder der tidligere bare nåletrær stod.For første gang siden starten av skogsregnskapet er andelen løvtrearter i Nederland større enn andelen barnetrærarter.

Ifølge inventaret er det også mer struktur i skogene, noe som betyr at det er mer variasjon i tettheten og høyden på trær og vegetasjon.Skogene har blitt mer åpne, slik at mer lys kan nå bakken og tillate flere planter å vokse.Det var mer buskvekst på mange av målepunktene enn i forrige måling.

Rapporten viser også at det er mer dødt trevirke i skogene.Selv om det kanskje ikke høres ut som det, er det veldig bra for skogutvikling, da det tiltrekker seg mange planter og insekter.

Share: