Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Ett kryssningsfartygs utsläpp är detsamma som 1 miljon bilar

En lyxkryssningssemester kan låta som en perfekt drömsemester, men en tysk miljöorganisation säger att när det gäller miljöpåverkan är branschen en absolut mardröm.

Nabu har precis släppt sin årliga rapport om föroreningar från kryssningsfartyg. Den tittade på dussintals fartyg som reser i Europa och beslutade att inte rekommendera något av dem.

Rapporten upptäckte att föroreningarna från kryssningsfartygsindustrin fortfarande är enorma, trots att de hävdar att nyare fartyg är rena och gröna. Mätningar har gjorts på en hel del kryssningsrederier, och det bevisar att i nästan alla av dem är deras inställning till miljön fortfarande dålig.

Varför är de så dåliga för miljön?

Alla drivs på det smutsigaste bränsle du kan tänka dig. Det är tung eldningsolja, det är ganska giftigt. Det är en rest av bensinindustrin, och den innehåller mycket smutsiga grejer.

Kryssningsföretagen vet vad de gör och de vet om problemen. Men ändå beställer de nya fartyg och installerar inga utsläppsreducerande system.

Och utöver det har nästan alla kryssningsfartyg inte en katalysator eller ett partikelfilter, [som] lastbilar och bilar. Det sammanfattar riktigt dåliga miljösituationer.

Rapporten säger att ett medelstort kryssningsfartyg kan använda så mycket som 150 ton bränsle varje dag, vilket släpper ut så mycket partiklar som en miljon bilar. är det rätt?

Anledningen till detta är att deras motorer går 24/7. Även om de är i hamnarna måste de fortsätta att köra motorerna, för det är inte bara ett transportsätt, det är en hotellanläggning. De har ett spa ombord och restauranger … och det kräver mycket energi – ungefär samma energi som en medelstor stad behöver.

​Nabu fick inte som organisation ha mått ombord. Därför hjälpte vi två stora tv-stationer från Tyskland och en från Frankrike att gå undercover ombord och göra mätningar med vår hjälp. Den visade att mängden utsläpp som passagerare andas ombord är mer än tjugo gånger högre än på huvudvägen med mycket föroreningar.

Kryssningsföretagen vet vad de gör. Och de vet om problemen som följer av deras utsläpp.

Men ändå beställer de nya fartyg och installerar inte utsläppsreducerande system på sina fartyg. De flesta av de nyaste fartygen, som kostar ungefär en miljard dollar, har inte ens ett utsläppsreduktionssystem som skulle kosta ungefär en miljon. Jag skulle säga att detta är verkligen oansvarigt.

Det här är en konkurrenskraftig bransch, de skär alla kostnaderna där de kan. Så är det verkligen företagen själva som borde göra dessa förändringar, eller bör detta lagstiftas?

Naturligtvis skulle lagstiftningen vara det mest effektiva sättet. Men lagstiftningen görs av International Maritime Organization (IMO), som ligger i London. Det är en organisation där länder som Liberia, Panama och Grekland har en stark position.

Och det beror på att de flesta av fartygen flaggas i dessa stater. Dessa länder är mycket ofta inte intresserade av miljöreglering och stark efterlevnad. Och det är därför vi säger att vi inte kan vänta på IMO. Vi måste vara mycket snabbare.

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: