Social Climate Tech News

Tue 26 07 2022
Image

Det aboriginale samfund har løsninger på skovbrande over hele verden

by bernt & torsten

En ældgammel tradition kunne meget vel være løsningen på et nutidigt problem: Naturbrande, som også igen opstår i stor skala i Europa til sommer.På grund af varme og tørke kan ild sprede sig hurtigt i flere og flere naturreservater.I Australien, hvor dette problem har eksisteret i årevis, henleder det aboriginale samfund nu opmærksomheden på deres måde at forvalte skov på.

For århundreder siden formåede de allerede at bekæmpe store brande ved selv at starte mindre brande.Og med store dele af Australiens dyreliv, der går op i flammer hver sommer, kan udøvelsen af den tradition ændre sig meget.

Ifølge det australske videnskabsinstitut CSIRO fører de tørre buske og græs sammen med det ekstreme vejr til alvorlige bushfires.Og ved at lade græsset og buskene brænde kontrolleret, kan den ukontrollerede ild sprede sig mindre.En metode, som det aboriginale samfund har gjort opmærksom på i årevis.

Kulturel afbrænding ses ikke kun på i Australien for at bekæmpe store naturbrande.Forskere i USA ser også på, hvordan de oprindelige folk håndterede skovbrande.De havde en lignende metode der.

I begyndelsen af dette år blev der vedtaget en ny lov i USA til fordel for kulturel afbrænding.Personer, der bruger kontrolleret ild som brandslukning, kan ikke længere være ansvarlige for skader, hvis ilden kommer ud af kontrol.På denne måde er tærsklen for anvendelse af metoden blevet meget lavere.

I Europa bekæmpes ild undertiden med ild, men denne oprindelige måde er endnu ikke meget udbredt.

Share: