Social Climate Tech News

Fri 08 07 2022
Image

Airbus solcellsdrivna Zephyr S har flugit nonstop i mer än 17 dagar

by bernt & torsten

Airbus genomför en flygning på mycket hög höjd av sitt obemannade Zephyr S soldrivna flygplan, avslöjar en rapport från The Drive.

Det är mer än 17 dagar kvar till flyget.

Zephyr S-flygplanet, som också har beskrivits som en drönare och en pseudo-satellit, lyfte från den amerikanska arméns Yuma Proving Ground i Arizona i juni. Den byggdes för att hålla sig i luften under långa sträckor, vilket gör att den kan fungera som en sensorplattform för militären.

Möt Zephyr S

Zephyr S sågs på onlineflygspårningsprogramvara efter att den lyfte från en landningsbana vid Yuma Proving Ground den 15 juni. Flygplanet har sedan dess flugit flera mönster över Yuma Test Range och Kofa National Wildfire Refuge.

Airbus har kört Zephyr S-testflygningar över detta område under en tid, men enligt flygspårningsdata började drönaren också genomföra körningar åt sydost nära Arizonas gräns och sydväst mot Mexikanska golfen.

Den 27 juni flög Zephyr S över Mexikanska golfen innan han flög över Karibiska havet och sedan in i luftrummet över det centralamerikanska landet Belize. Förra veckan vände flygplanet tillbaka mot USA.

När Zephyr S första gången flög 2018 låg den kvar i skyarna i nästan 26 dagar. Huruvida den senaste flygningen kommer att pågå ännu längre än den världsrekordsmilstolpen är ännu inte bekräftat.

I ett uttalande sa en talesperson för APNT/Space CFT-kontoret, som är en del av Army Futures Command, till The Drive att de senaste flygtesterna är “avsedda att testa UAV:s energilagringskapacitet, batterilivslängd, solpanelseffektivitet och station -hålla förmåga.”

Förra året skrev Airbus i ett uttalande: “med sin förmåga att stanna kvar i stratosfären i månader i taget, kommer Zephyr att tillföra nya se, känna och koppla kapacitet till både kommersiella och militära kunder. Zephyr kommer att ge potentialen att revolutionera katastrofhantering , inklusive övervakning av spridningen av skogsbränder eller oljeutsläpp. Det ger ihållande övervakning, spårar världens föränderliga miljölandskap och kommer att kunna tillhandahålla kommunikation till de mest oanslutna delarna av världen.”

Zephyr S kombinerar ett vingspann på 82 fot (25 meter) och en liten flygkropp för att göra den så effektiv som möjligt vid flygning på hög höjd. Den väger relativt magra 165 pund, vilket betyder att den är tillräckligt lätt för att kunna lanseras för hand av en grupp människor. Flygplanet kan nå en höjd av 76 100 fot (23 200 meter).

Share: