Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Genombrott inom kallklimatvärmepumpsteknik för bostäder

U.S. Department of Energy (DOE) meddelade att den amerikanska värmepumpstillverkaren Lennox International blev den första partnern i det amerikanska energidepartementets (DOE:s) Residential Cold Climate Heat Pump Technology Challenge för att utveckla en nästa generations elektrisk värmepump som kan värma mer effektivt bostäder i nordliga klimat relativt dagens modeller.

Kallklimatvärmepumpar (CCHP) kan ge högeffektiv uppvärmning i minusgrader utan att producera utsläpp av växthusgaser och kan spara familjer så mycket som 500 dollar per år på sina elräkningar. Denna prestation är ett enormt steg mot att tillhandahålla pålitlig ren uppvärmning och kylning för miljontals amerikanska familjer genom inhemskt producerade CCHPS, vilket är avgörande för att minska energikostnaderna och uppnå president Bidens mål om en koldioxidfri ekonomi till 2050.

Utrymmeskonditionering och vattenuppvärmning står för 46 % av byggnadsutsläppen och över 40 % av primärenergin som används i amerikanska bostäder och kommersiella företag. De står också för 42 % av alla byggnaders energiräkningar och 56 % av hushållens energiräkningar varje år.

DOE lanserade CCHP Technology Challenge 2021 för att påskynda utvecklingen och kommersialiseringen av nästa generations värmepumpar genom att stödja amerikansk innovation och tillverkning. Lennox International, med huvudkontor i Richardson, Texas, utvecklade den första prototypen som uppnådde Technology Challenges standarder ungefär ett år före schemat. Prototypen ger 100 % uppvärmning vid 5°F vid dubbel effektivitet och 70% till 80% uppvärmning vid -5°F och -10°F. DOE:s Oak Ridge National Laboratory validerade prestandan och effektiviteten hos Lennox prototyp.

Lennox är en av nio tillverkare som tävlar i CCHP Technology Challenge. Dess produkt och andra som uppfyller CCHP Technology Challenge kommer att genomgå försök i kalla klimatregioner under de kommande två åren för att demonstrera prestanda, effektivitet och komfort när de används i fält under hela vintern. Utbyggnad och kommersialisering är planerad till 2024. Verksamhetspartners kommer att samarbeta med DOE för att skapa konsumentincitament för att uppmuntra adoption, och statliga partner kommer att utveckla utbildnings- och uppsökande kampanjer för att göra detsamma. Mer än 20 allmännyttiga företag, kooperativ och statliga myndigheter har förbundit sig till utmaningen.

The Cold Climate Heat Pump Technology Challenge är en del av Initiativet for Better Energy, Emissions and Equity (E3 Initiative) som drivs av DOE:s Building Technologies Office i Office of Energy Efficiency and Renewable Energy. DOE samarbetar med U.S. Environmental Protection Agency och Natural Resources Canada i denna ansträngning.

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: