Press "Enter" to skip to content

En kæmpe hungersnød er under opsejling på Afrikas Horn

Hele verdens øjne er rettet mod Ruslands invasion af Ukraine. Samtidig er en enorm hungersnød under opsejling på Afrikas Horn.

Folk på Afrikas Horn har brug for mad, vand, penge og alt, hvad der hjælper dem med at overleve.

Millioner af mennesker, der bor på Afrikas Horn, oplever i øjeblikket en ekstrem tørke, der beskrives som den værste i området i 40 år. Der har ikke regnet i et år.Ikke engang en dråbe er faldet ned fra himlen.

Tørken har ført til, at høsten har svigtet, hvilket har resulteret i, at der ikke er mad at spise.Både mennesker og dyr er døde på grund af dette.

Kornet sidder fast i ukrainske havne

Nuværende skøn viser, at 690 millioner mennesker rundt om i verden mangler mad til dagen.På Afrikas Horn er 13 millioner mennesker i fare for akut fødevaremangel.Samtidig overskygges deres situation af krigen i Ukraine.

Befolkningen på Afrikas Horn er i øjeblikket påvirket af krigen i Ukraine på flere måder.Blandt andet er verdens bistandspenge blevet omdirigeret til Ukraine, hvor behovet er stort.

En anden ting, der spiller ind, er, at halvdelen af al den hvede, som FN’s fødevareprogram normalt bruger, er kommet fra Ukraine. Ukraine er et utroligt vigtigt land for eksport af korn og dermed at kunne mætte millioner af mennesker i Afrika.Nu er al denne mad blokeret.Det ligger i ukrainske havne.Det anslås, at 4,5 millioner tons korn i øjeblikket befinder sig i forskellige containere i ukrainske havne.Maden kan ikke sendes, fordi Rusland blokerer alle disse havne.

Den vestlige verden bærer et stort ansvar

Det er ikke muligt at knytte en individuel naturbegivenhed til klimaforandringer.Men forskere har kunnet se, at ekstreme tørker, som den vi nu ser på Afrikas Horn, forekommer oftere og bliver meget værre på grund af det varmere klima.

Især når det gælder klimaforandringer, ved vi, at vi i rige lande i den vestlige verden er ansvarlige for de store udledninger, der har ført til dette.Det er ikke den kvinde, du har talt med i Afrika, der har gjort det.Uden det er det os og vores emissioner, der har gjort denne situation værre.Det er ikke den eneste forklaring på tørken i Afrika, men det er en vigtig forklaring.

Hvilket håb er der for folk som Hawo?

Det kortsigtede håb er, at hjælpen skal komme ind nu.Verden må se op fra alle Ukraines rædsler og se, hvad der sker i en helt anden del af verden – Afrika.Sørg for, at denne hjælp ankommer, og at den har travlt.

Be First to Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: