Social Climate Tech News

Thu 12 2022
Image

USA genbruger kun 5% af sit plastaffald

by bernt & torsten

Når de fleste smider en plastikflaske eller kop i genbrugsbeholderen, antager de, at plasten genanvendes, men en ny rapport viser, hvor sjældent det sker.

Ifølge Last Beach Cleanup and Beyond Plastics, organisationen bag rapporten, var genanvendelsesgraden for plast efter forbrug kun 5% til 6% i 2021 i USA.

Institut for Energis seneste forskningsartikel, der analyserede data fra 2019, kom op på samme tal: Kun 5% af plasten genanvendes. Forskerne i denne rapport skrev, at deponeret plastaffald i USA er steget af mange grunde, herunder “lave genanvendelsesrater, befolkningstilvækst, forbrugerpræferencer for engangsplast og lave bortskaffelsesgebyrer i nogle dele af landet”, ifølge en pressemeddelelse.

Problemet er også blevet forværret af ændringer på det globale genanvendelsesmarked, herunder Kinas forbud mod de fleste amerikanske plasteksporter i 2017. Lande som Kina plejede at modtage skibe fulde af plastaffald fra USA, men uden den mulighed vil mere plast blive smidt væk, fordi få amerikanske anlæg har kapacitet til at genbruge det.

Omkring 85% af plasten ender på lossepladser, og de resterende 10% forbrændes, ifølge Dells forskning. Og selv når plast genanvendes, smides omkring en tredjedel af materialet fra en PET-plastflaske væk i processen.

Last Beach Cleanup and Beyond Plastics-rapporten afslørede også, at selvom plastgenbrug er faldende, er genereringen af plastaffald pr. Person i USA steget med 263% siden 1980, fra 60 pund pr. Person til 218 pund pr. Person.

Plast skiller sig ud som utroligt spildt i genbrugsverdenen: papir genbruges med 66%, ifølge American Forest Products Association, mens tallet for aluminiumsdåser er omkring 50,4%, ifølge EPA.

Forbud mod engangsplastprodukter som poser, madbeholdere og redskaber bliver stadig mere populære, og versioner er blevet vedtaget i blandt andet EU, Californien og Los Angeles. Men sådanne regler skal gå videre, siger rapporten.

Share:

Leave A Comment