Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Mer än 3 000 potentiellt skadliga kemikalier som finns i livsmedelsförpackningar

Forskare har identifierat mer än 3 000 potentiellt skadliga kemikalier som finns i livsmedelsförpackningar och andra livsmedelsrelaterade material, varav två tredjedelar inte tidigare var kända för att vara i kontakt med livsmedel.

En internationell grupp av forskare analyserade mer än 1 200 vetenskapliga studier där kemikalier hade mätts i livsmedelsförpackningar, bearbetningsutrustning, serviser och återanvändbara matbehållare.

En rapport släppt av Food Packaging Forum, en Schweiz-baserad ideell organisation, noterade att lite är känt om många av de 3 240 kemikalier som undersökts i dessa studier eller deras effekter på människor.

Tillverkare lägger antingen avsiktligt eller oavsiktligt till dessa kemikalier till förpackningar och annan utrustning. Hur som helst, många av dessa kemikalier hamnar i människokroppen.

Den nya analysen, publicerad i tidskriften Critical Reviews in Food Science and Nutrition, kommer mitt i växande oro för exponering för potentiellt giftiga kemikalier i mat och vatten.

Food Packaging Forum har skapat en sökbar databas med kemikalierna i förpackningen och utrustningen, så kallad livsmedelskontaktmaterial. Medan många av kemikalierna på listan är kända faror som ftalater och PFAS, har andra inte studerats tillräckligt, sade gruppen, och deras hälsoeffekter är oklara.

Forskare blev chockade när de hittade kemikalier i material i kontakt med livsmedel som konsumenterna inte kunde ha någon kunskap om. Bara en tredjedel av de studerade kemikalierna dök upp i en tidigare sammanställd databas med mer än 12 000 kemikalier associerade med tillverkning av material i kontakt med livsmedel.

Tidigare studier har hittat potentiellt farliga PFAS ”för alltid kemikalier” i livsmedelsförpackningar. Dessa kemikalier har kopplats till en lista över hälsoproblem.

Nästan två tredjedelar av studierna som analyserades i den nya rapporten tittade på kemikalier i plast. Förpackningstillverkare lägger ofta till kemikalier utan att känna till de långsiktiga konsekvenserna, säger Jessica Heiges, en doktorand i UC Berkeley som studerar engångsmat som plast och förpackningar och inte var involverad i rapporten.

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: