Press "Enter" to skip to content

CO2-påvirkning af online videostreaming

Carbon Trust har offentliggjort en ny rapport , der undersøger CO2-effekten af on-demand streaming af video for at forbedre forståelsen af de kulstofemissioner, der er forbundet med videostreaming, og gøre det muligt at basere fremtidige beslutninger på en informeret forståelse af de involverede metoder, kompleksiteter og usikkerheder.

Undersøgelsen omfatter livscyklusenergiforbruget for de forskellige komponenter, der er involveret i distribution og visning af videoindhold, for at estimere CO2-påvirkningen pr. times videostreaming baseret på video on demand-visning (undtagen livestreaming).

Resultaterne afslørede, at et individuelt CO2-fodaftryk for at se en times video-on-demand-streaming er meget lille sammenlignet med andre hverdagsaktiviteter. Det gennemsnitlige CO2-fodaftryk i Europa pr. times videostreaming er omkring 55 g CO2e, hvilket svarer til at koge en gennemsnitlig kedel tre gange.

Selv om resultaterne er sammenlignelige med nogle andre nye skøn, er de lavere end nogle tidligere undersøgelser, hovedsagelig fordi tallene for ældre energiintensiteter er betydeligt højere end de tal, der er relevante for 2020.

Analysen viste også, at displayenheden normalt er ansvarlig for den største del (mere end 50%) af det samlede CO2-fodaftryk. For eksempel viser fodaftrykket (relateret specifikt til energiforbruget på visningsenheden) for at se et 50-tommers tv at være ca. 4,5 gange størrelsen på at se en bærbar computer og ca. 90 gange størrelsen på at se en smartphone. Slutbrugernes displayenheder bliver også mere energieffektive på grund af en blanding af teknologiske fremskridt, regler og standarder (f.eks. omkring standbyeffekt og maksimale effekttærskler). Der er navnlig opnået energieffektivitetsgevinster gennem forbedringer af enhedens skærmteknologi. Specifikt bruger tv-skærme mindre energi pr. Overfladeareal, så de er mere energieffektive, hvilket kompenserer for den fortsatte stigning i gennemsnitlige tv-panelstørrelser. Nogle undersøgelser viser, at skiftet til mere effektive tv’er har ført til et reduceret tv-relateret energiforbrug i nogle husstande.3

Derudover påvirker ændringer i videokvaliteten på grund af forskellige skærmopløsninger og indstillinger – såsom at skifte fra high definition til standardopløsning – den bithastighed, der kræves for at transmittere videodata, men viste sig kun at have en meget lille ændring i kuldioxidpåvirkningen.

Forbedringer i teknologien betyder, at det netværksudstyr, der kræves for at levere internettet, konstant bliver mere energieffektivt. Parallelt med dette fald i energiintensiteten er det bemærkelsesværdigt, at foranstaltninger og tendenser i sektoren for informationskommunikationsteknologi (IKT), såsom øgede indkøb af elektricitet fra vedvarende energikilder, forventes fortsat at nedbringe IKT-tjenesternes kulstofintensitet over tid, herunder videostreaming.

Be First to Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: