Trykk “Enter” for å komme videre

Karbonpåvirkning av online videostreaming

Carbon Trust har publisert en ny rapport som undersøker karbonpåvirkningen av on-demand streaming video, for å forbedre forståelsen av karbonutslippene knyttet til videostreaming og gjøre det mulig å ta fremtidige beslutninger basert på en informert forståelse av metodene, kompleksiteten og usikkerhetene som er involvert.

Studien inkluderer energibruken i livssyklusen til de ulike komponentene som er involvert i distribusjon og visning av videoinnhold for å estimere karbonpåvirkningen per time med videostrømming, basert på video-on-demand-visning (unntatt live streaming).

Resultatene viste at et individuelt karbonavtrykk for å se en time med video-on-demand streaming er svært liten sammenlignet med andre daglige aktiviteter. Det gjennomsnittlige karbonavtrykket i Europa per time med videostreaming er rundt 55 g CO2e, noe som tilsvarer å koke en gjennomsnittlig vannkoker tre ganger.

Selv om resultatene er sammenlignbare med noen andre nye estimater, er de lavere enn noen tidligere studier, hovedsakelig på grunn av at eldre energiintensitetstall er betydelig høyere enn tall som er relevante for 2020.

Analysen viste også at displayenheten vanligvis er ansvarlig for den største delen (mer enn 50%) av det totale karbonavtrykket. For eksempel vises fotavtrykket (spesielt relatert til energiforbruket til visningsenheten) for å se på en 50-tommers TV å være omtrent 4,5 ganger størrelsen på å se på en bærbar DATAMASKIN og omtrent 90 ganger størrelsen på å se på en smarttelefon. Sluttbrukerens skjermenheter blir også mer energieffektive på grunn av en blanding av teknologiske fremskritt, forskrifter og standarder (f.eks. rundt standby-strøm og maksimale strømterskler). Spesielt har energieffektivitetsgevinster blitt oppnådd gjennom forbedringer i enhetsvisningsteknologi. Spesielt bruker TV-skjermer mindre energi per overflateareal, så de er mer energieffektive, noe som kompenserer for den fortsatte økningen i gjennomsnittlige TV-panelstørrelser. Noen studier rapporterer at overgangen til mer effektive TV-er har ført til redusert TV-relatert energibruk i enkelte husholdninger.3

I tillegg påvirker endringer i videokvaliteten, på grunn av forskjellige skjermoppløsninger og innstillinger – for eksempel bytte fra høy definisjon til standardoppløsning – bithastigheten som kreves for å overføre videodata, men ble funnet å ha bare en svært liten endring i karbondioksidpåvirkning.

Forbedringer i teknologi betyr at nettverksutstyret som kreves for å levere internett stadig blir mer energieffektivt. Parallelt med denne nedgangen i energiintensiteten er det bemerkelsesverdig at handlingene og trendene i sektoren for informasjonskommunikasjonsteknologi (IKT), som økt innkjøp av fornybar elektrisitet, forventes å fortsette å redusere karbonintensiteten i IKT-tjenester over tid, inkludert videostrømming.

Vær den første til å kommentere

Leave a Reply

%d bloggers like this: