Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Kaliforniens regulator avvisar avsaltningsanläggning trots historisk torka

Kaliforniens tillsynsmyndigheter avvisade en avsaltningsanläggning på 1,4 miljarder dollar av miljöskäl, vilket innebar ett bakslag för guvernör Gavin Newsom, som hade stött projektet som en dellösning för statens ihållande torka.

California Coastal Commission röstade med 11-0 för att förkasta förslaget från Poseidon Water, som kontrolleras av infrastrukturen i Kanadas Brookfield Asset Management, att bygga anläggningen på en låglänta kustplats vid Huntington Beach, nära staden Costa Mesa, ca. 30 miles (50 km) söder om Los Angeles.

Anläggningen designades för att omvandla Stilla havets vatten till 50 miljoner gallons (189,3 miljoner liter) dricksvatten om dagen.

Det räcker för 400 000 människor, men anläggningen skulle använda en process som personalexperter vid kommissionen sa skulle ödelägga det marina livet och utsätta anläggningen för framtida risker för havsnivåhöjningar samtidigt som det producerar dyrt vatten för dyrt för låginkomsttagare.

Representanter för Poseidon utfärdade ett uttalande som uttryckte besvikelse men kommenterade inte om de skulle försöka återuppliva ett projekt där de har investerat mer än 20 år och 100 miljoner dollar.

Varje nytt förslag till webbplatsen skulle möta svåra odds eller behöva genomgå en betydande omdesign, så noggrann var personalrapporten med detaljer om dess brister.

Kommissionens personalexperter sa att anläggningen skulle förstöra marint liv i cirka 100 miljarder liter havsvatten per år, och företagets förmåga att mildra den skadan med restaurering av vilda livsmiljöer uppfyllde långt ifrån statens krav.

Miljövänner har länge sagt att avsaltning skadar havets liv, kostar för mycket pengar och energi, och att anläggningen snart skulle bli föråldrad genom vattenåtervinning.

Även om omröstningen var enhällig sa kommissionsledamöterna att de skulle vara villiga att stödja andra avsaltningsprojekt med en medlem som avstod från att rösta.

Kommissionen har godkänt 11 andra avsaltningsanläggningar, inklusive en annan som Poseidon har drivit längs kusten i Carlsbad sedan 2015.

Avsaltningsanläggningen i Carlsbad, den största i USA, förvandlar havsvatten till dricksvatten på 90 minuter, men den byggdes på en högre geografi och godkändes innan de statliga avsaltningsbestämmelserna trädde i kraft

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: