Social Climate Tech News

Mon 09 2022
Image

Hur klimatforskare håller hoppet vid liv när skadorna förvärras

by bernt & torsten

Hopp och optimism blommar ofta ut hos experter som sliter på de dystra områdena global uppvärmning, covid-19 och Alzheimers sjukdom.

Hur klimatforskare eller akutmottagningsläkare under höjden av covid-19-pandemin klarar av sitt deprimerande dagliga arbete, men ändå förblir hoppfulla, kan erbjuda hjälp till vanliga människor som hanterar en värld som går av stapeln, sa psykologer.

Forskare och läkare kan inte utföra sina jobb utan att vara optimister. Att vara “realistisk optimist”, men alternativet till att vara realistisk optimist är antingen att hålla för öronen och vänta på domedagen eller att festa medan Titanics orkester spelar.

Den copingteknik som dessa forskare har gemensamt är att göra något för att hjälpa. Ordet de ofta använder är “byrå”. Det är särskilt sant för klimatforskare – tjärade som undergångssägare av politiska typer som förkastar vetenskapen.

Ett knep som många gör är att lära sig att ta vad som kan vara mycket överväldigande ångest och omvandla det till produktivitet och motståndskraft.
Nyckeln till att bekämpa eko-ångest är att “vanlig depression och vanliga ångestverktyg fungerar lika bra.

Du måste bara fokusera på dessa små områden där du kan göra skillnad. Var en doer. Ta andra dit. Don’t just doomscroll.’ Det finns sätt på nybörjarnivå som vem som helst, bokstavligen vem som helst, kan hjälpa till. Och ju mer vi gör det, “Åh, det fungerar”, visar det sig.”

Det handlar inte bara om individuella handlingar, som att ge upp flygresor eller att bli vegetarian, det handlar om att arbeta tillsammans med andra människor i en gemensam ansträngning. Individuella åtgärder är till hjälp för klimatförändringar men är inte tillräckligt. För att böja kurvan för stigande temperaturer och uppbyggnaden av värme fångande gaser, ger stadiga kollektiva åtgärder, såsom ungdoms klimat aktivism rörelsen och röstning, verklig handlingskraft.

Du kan reducera dina personliga koldioxidutsläpp med 80%. genom att sluta flyga med flygplan, bli vegan, kompostera och installera solpaneler. Skaffa ett jobb nära hemmet, så att du kan cykla dit eller överallt, att cykla är som mentalvårds terapi.

Klimatet på 1900-talet vi växte upp med är borta för alltid, det kommer inte att bli en vinst, ett lysande ögonblick där vi kan förklara framgång men det kommer aldrig att vara för sent att agera. Det kommer aldrig att vara för sent att fixa detta.

Med klimatförändringarna måste vi ha hopp och sorg samtidigt, som om de är typ av tvillingar som vi vaggar. Vi måste både förstå och bevittna vad som har hänt och vad vi har förlorat. Och sedan starkt engagera sig för att skydda det som finns kvar. Och det kan inte göras från en plats av hopplöshet.

“Var positiv, vi kommer att göra det”

Share:

Leave A Comment