Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Ett övervakningsföretag har enligt uppgift spårat NSA- och CIA-spioner

En underjordisk datamäklarmarknad ägnar sig åt att auktionera ut din information till högstbjudande. Det är en bransch befolkad av professionella kryp som köper och säljer mobildata som samlats in via invasiva om lagliga medel, ofta från nyfikna appar. En ny rapport visar att ett sådant företag visade hur läskigt det kunde vara genom att spionera på några av USA:s trebokstavsbyråer för att visa upp sin produkt.

Anomaly Six, eller A6, visade sina övervakningsmöjligheter genom att spåra mobiltelefoner som används av anställda vid National Security Agency och Central Intelligence Agency. Företaget använder enligt uppgift mycket exakt GPS-data som köpts från mobilappar för att triangulera när och var en specifik telefonanvändare är vid varje given tidpunkt. Detta, tillsammans med andra insamlade datapunkter, gör det möjligt för företaget att spåra 3 miljarder enheter i ”realtid”, föreslår marknadsföringsmaterial som ses av butikerna.

Det påstådda snoket efter amerikanska spioner avslöjades under en demo som avslöjades vid ett möte mellan A6 och en annan övervakningsstartup, Zignal Labs, som är känd för att suga upp sociala medier från Twitter. De två företagen var mitt uppe i samtal om ett potentiellt partnerskap. För att imponera på Zignal ska A6:s rep, Brendon Clark, ha använt företagets teknik för att spåra en mobiltelefon från NSA:s parkeringsplats till en militär träningsbas i Mellanöstern.

Intercept har inte självständigt verifierat A6:s kapacitet, inte heller Gizmodo. Däremot har det skrivits om företagets förmodade kapacitet tidigare. En tidigare undersökning av The Wall Street Journal visade att A6 hade inbäddat spårningsprogram i hundratals mobilappar för att samla in platsdata om miljontals telefonanvändare. The Intercept rapporterar att det enligt företagets marknadsföringsmaterial undersöker cirka 230 miljoner enheter per dag.

Var den första att kommentera

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: