Trykk “Enter” for å komme videre

Antall flygende insekter har falt med 60% siden 2004

I 1980-90 når du reiser med bil i sommer- og høstmånedene, fikk kjøretøyet ditt mange døde insekter på forsiden av kjøretøyet, gjennom årene har antall døde insekter fra kjøring gått raskt ned.

I Storbritannia har antallet flygende insekter falt med nesten 60% siden 2004, ifølge en undersøkelse som telte merker på bilens bilskilt. Forskerne bak etterforskningen sa at saken var «skremmende», ettersom livet på jorden er avhengig av insekter.

Resultatene av mange tusen turer av offentlige medlemmer sommeren 2021 ble sammenlignet med resultater fra 2004. Nedgangen var høyest i England, på 65%, hvor Wales registrerte 55% færre insekter og Skottland på 28%.

Med bare to omfattende undersøkelser til dags dato sa forskerne at det var mulig at disse årene var uvanlig gode eller dårlige for insekter, potensielt forvrengte dataene, og derfor var det viktig å gjenta analysen hvert år for å bygge opp en langsiktig trend. Men de nye funnene samsvarer med andre vurderinger av insektnedgang, inkludert en frontruteundersøkelse i landlige Danmark som gikk hvert år fra 1997 til 2017 og fant en 80% reduksjon i overflod.

Deltakere i den britiske undersøkelsen lastet ned en app, Bugs Matter, som tillot dem å registrere turene sine og antall feil presset på bilskiltene sine. Neste undersøkelse varer fra juni til august.

Insekter er avgjørende for å opprettholde et sunt miljø ved å resirkulere organisk materiale, pollinering og skadedyrsbekjempelse. Men forskerne bak et nytt studievolum konkluderte med at de gjennomgår en «skremmende» global forverring som «river livets tapet i stykker.». En internasjonal vitenskapelig gjennomgang i 2019 sa at utbredt nedgang truet med å forårsake et «katastrofalt sammenbrudd av naturens økosystemer».

Den nye undersøkelsen inkluderte nesten 5000 turer gjort i 2021 og etablerte «splat rate» for hver, det vil forventes antall registrerte insekter per kilometer. Våte dager ble utelukket fordi regn kan ha vasket bort noen av de spredte insekter fra platene.

I 2004-undersøkelsen, utført av rsPB, sprutet bare 8% av turene ingen insekter i det hele tatt. Men i 2021 registrerte ikke 40% av turene en eneste klemt feil. Muligheten for at nyere kjøretøy var mer aerodynamiske og derfor rammet færre insekter ble utelukket av dataene.

Informasjonen som ble samlet inn av undersøkelsen tok ikke for seg hvorfor nedgangen var betydelig lavere i Skottland. Men Shardlow sa at faktorene som er kjent for å skade insekter, inkludert habitatfragmentering, klimaendringer, plantevernmidler og lysforurensning, var mindre intense i Skottland.

I tillegg til krevende tiltak fra regjeringen og rådene, sa Buglife at folk kunne hjelpe insekter ved ikke å bruke plantevernmidler, slik at gresset kunne vokse høyere og så wildflowers i hager. Hvis hver hage hadde en liten flekk for insekter, kombinert, ville det sannsynligvis være det viktigste området for dyreliv habitater i verden, sa gruppen.

Vær den første til å kommentere

Leave a Reply

%d bloggers like this: