Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Miles från varandra: Bilens CO2-utsläpp

I genomsnitt, globalt sett, släpper en liten bil ut 2 040 kilo mindre CO₂ per år än en pickup. Stora stadsjeepar och sportbilar släpper också ut exceptionellt höga nivåer av CO₂, så klart. SUV:ar åtnjuter ökande popularitet över hela världen; i bilens hem, Tyskland, till exempel, kom de flesta nyregistreringarna 2021 från detta segment. Tillverkarnas fokus på stadsjeepar kan dock komma under press.

EU, en av de ledande när det gäller att driva på för ett mer hållbart bilbaserat resande, satte nyligen strängare gränser för utsläppen från nyregistrerade personbilar: Från 2021 blir det i snitt 95 gram per kilometer för en tillverkares hela flotta. Kraven ger ett starkt incitament för biltillverkare att producera och sälja mer bränslesnåla fordon med lägre CO2-utsläpp. Om de inte följer reglerna riskerar de böter och från 2030 sänks gränsen till 61,75 gram.

Uppgifterna som används i denna infografik är hämtade från Statista Mobility Market Outlook, som presenterar aktuella marknadssiffror och prognoser på marknaderna för motorfordon och mobilitetstjänster över hela världen.

Infographic: Miles Apart: Car CO2 Emissions | Statista You will find more infographics at Statista

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: