Press "Enter" to skip to content

Mijlen uit elkaar: de CO2-uitstoot van de auto

Wereldwijd stoot een kleine auto gemiddeld 2.040 kilogram minder CO₂ per jaar uit dan een pick-uptruck. Grote SUV’s en sportwagens stoten natuurlijk ook uitzonderlijk veel CO₂ uit. SUV’s genieten van toenemende populariteit over de hele wereld; in de thuisbasis van de auto, Duitsland, bijvoorbeeld, kwamen de meeste nieuwe registraties in 2021 uit dit segment. De focus van fabrikanten op SUV’s kan echter onder druk komen te staan.

De EU, een van de koplopers in het streven naar duurzamer autorijden, heeft onlangs strengere limieten gesteld aan de uitstoot van nieuw geregistreerde personenauto’s: vanaf 2021 is het gemiddeld 95 gram per kilometer voor het hele wagenpark van een fabrikant. De eisen vormen een sterke stimulans voor autofabrikanten om zuinigere voertuigen met een lagere CO2-uitstoot te produceren en te verkopen. Als ze zich niet aan de regels houden, riskeren ze boetes en vanaf 2030 wordt de grens verlaagd naar 61,75 gram.

De gegevens die in deze infographic worden gebruikt, zijn afkomstig uit de Statista Mobility Market Outlook, die de huidige marktcijfers en prognoses in de markten voor motorvoertuigen en mobiliteitsdiensten wereldwijd presenteert.

Infographic: Mijlenver uit elkaar: CO2-uitstoot van auto's | Statista Meer infographics vind je bij Statista

Be First to Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: