Press "Enter" to skip to content

Mere end halvdelen af elektriciteten fra vedvarende energikilder i sidste uge i Holland

I sidste uge kom mere end halvdelen af al elektricitet, der blev brugt i Holland, fra vedvarende energikilder.Det er første gang, ifølge tal fra hjemmesiden Energieopwek.nl, et partnerskab mellem blandt andre Tennet, Gasunie og Netbeheer Nederland.

Næsten 54 procent af den elektricitet, der blev brugt i sidste uge, kom fra vedvarende energikilder.For eksempel kom 11 procent fra solenergi, 31 procent fra vindmøller og næsten 10 procent fra biomasse.Til sammenligning: Sidste år i spidsbelastningsugen kom 46 procent af den anvendte elektricitet fra vedvarende energikilder.

Ifølge eksperter er rekorden godt forklaret.På den ene side bliver der gjort mere og mere brug af bæredygtige kilder, for eksempel fordi der kommer ekstra vindmøller til, og flere og flere husstande køber solpaneler.

Eksempelvis blev Borssele-vindmølleparken taget i brug i 2020, hvilket betyder, at havvindmølleparkernes kapacitet er mere end fordoblet i forhold til året før.

Det samlede effektudbytte af solpaneler fortsætter også med at vokse kraftigt år efter år, ifølge Statistics Netherlands.For eksempel viser de seneste tal fra Nederlandenes Statistik, at elproduktionen med solpaneler blev fordoblet fra 2019 til 2020.

Sidste uges rekordudbytte relaterer sig også til vejrforhold, der var ‘gunstige’ for energiproduktionen.Hvis der er meget vind, og solen skinner samtidigt, genereres der mere bæredygtig energi.

Det hjælper også, at det ikke er meget varmt endnu.Jo varmere det bliver, jo mere falder effektiviteten af solpaneler.

Be First to Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: