Press "Enter" to skip to content

Klimaændringer rammer høsten af fødevareafgrøder i Kerala Indien

Regnen, der oversvømmer et helt landskab og den brændende varme, der dræner vandet i alle former. Sådanne vejrvariationer i Kerala påvirker også tæppepladen, og afgrødeudbyttet er faldet med op til 33% i de seneste årtier.

Dette blev afsløret i en undersøgelse foretaget af det Kozhikode-baserede Center for Water Resource Development and Management mellem 2014 og 2019. Det dækkede Kozhikode-distriktet i Kerala og tikamgarh-distriktet Madhya Pradesh og Gujarat. Tyve gårde, der dækker alle agroøkorganisk enhed i Kozhikode, blev udvalgt til formålet.

Stigningen i maksimal temperatur varierede fra 0,43 grader Celsius til 1,92 grader Celsius. Minimumstemperaturen viste en stigning på 0,66 grader Celsius til 2,17 grader Celsius. Nedbøren blev rapporteret at være steget med 166 mm til 1.434 mm. Hovedårsagerne til disse er, hvad forskere kalder “menneskeskabte aktiviteter”, der omfatter skovrydning, industriel forurening, jorderosion og jordforringelse.

Udbytter fra ris, banan, gummi, kaffe, sort peber, kokosnød og arecannød, alle regnfodrede afgrøder, viste et fald på 0,3% til 33% under forskellige scenarier. Den samlede vandefterspørgsel efter store afgrøder som kokosnød, uafskallet og banan steg med en temperaturstigning, hvilket øgede behovet for vandingsvand.

Da en stigning i gennemsnitstemperaturen over et tærskelniveau vil medføre et fald i landbrugsudbyttet, kan en stigning i maksimumstemperaturen med en, to og tre grader Celsius reducere byghøsten af ris med 6 %, 8,4 % og 25,1 %, hvis alle andre klimatiske variabler forbliver konstante. Kornudbyttet af ris faldt med 10 % for hver en grads stigning i minimumstemperaturen i vækstsæsonen.

Afgrødernes klimaegnethed ændrer sig også brat på grund af klimaændringer, siger undersøgelsen. Så meget som 81% og 64% af dyrkningsarealerne for kaffe og sort peber er muligvis ikke egnede til disse afgrøder i fremtiden, medmindre der vedtages effektive forvaltningsstrategier.

Undersøgelsen tyder på, at høsten kan opretholdes eller forbedres i tilfælde af kokosnød, kaffe, arecanød og sort peber, hvis afgrøden er vandet. Da omkring 80% af jorden er under regnfodret landbrug i Kerala, er det vigtigt at styre hver dråbe vand, der modtages gennem regn, især om sommeren, ved effektivt at gennemføre foranstaltninger til bevarelse af jord og vand. Mulching med grønne og tørre rester af afgrøder er vigtig for at sænke den højere jordtemperatur samt for at bevare den tilgængelige jordfugtighed, hedder det.

Undersøgelsen var i forskningssamarbejde med International Institute of Applied Systems Analysis, Østrig; National Institute of Hydrology, Roorkee, Uttarakhand; Institut for Landdistriktsforvaltning, Anand, Gujarat. Det blev finansieret af den indiske regerings tænketank Technology Information, Forecast and Assessment Council ved Institut for Videnskab og Teknologi.

Be First to Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: