Trykk “Enter” for å komme videre

Ville vår verden sett annerledes ut hvis vi ikke hadde brukt olje og gass

Visste du at elbiler har eksistert siden minst 1834, lenge før bensinbiler ble oppfunnet? Ville vår verden sett annerledes ut enn i dag hvis elbilen hadde fortsatt sin utvikling

Det var Ford-selskapet som i utgangspunktet drepte elbilen med introduksjonen av den bensindrevne Model T i 1908, modellen T var en billigere bilbredde en lengre kjøreavstand enn de elektriske bilene på den tiden.

CNN har denne store infografikken som viser deg utviklingen av elbilen.

Visste du at Dr. Ferdinand Porsches første bil, Egger-Lohner Model C.2 Phaeton, ble drevet av elektrisitet?

Siden begynnelsen av elbiler eksisterte de samme hindringene som vi har i dag: begrenset kjøreavstand og mangel på ladeinfrastruktur. Du må lure på hvordan vår verden ville se ut i dag hvis elbilen hadde fått samme tid til å utvikle seg som det vi har satt inn i bensindrevne biler.

Ville vi hatt kriger om ressurser som olje og gass?

Siden 1900-tallet har vi sett at råoljeprisene har justert seg raskt som følge av tilbud og etterspørsel og visse politiske og økonomiske situasjoner.

Som vi ser svært høye priser på pumpen de siste ukene på grunn av de politiske situasjonene som eksisterer i verden, må du spørre deg selv om vi måtte leve gjennom denne uroen hvis vi hadde gått all-in på elektrisk fra starten.

Ville vi hatt samme avhengighet av olje og gass som vi har i dag?

Grådighet var hoveddriveren bak utviklingen av bensindrevne biler, solgte et produkt til en lavere pris til en større markedsplass, genererte mer fortjeneste for produsenten, etablerte bensinstasjoner og forhandlere for drift og distribusjon av kort. Oljen og gassen som drev mer oppmerksomhet for rikdom, spesielt prisingen av gass som i utgangspunktet har tre hovedfaktorer:

  • Prisen på pumpen inkluderer avgifter, avgiften som tas på pumpen varierer fra land til land. Skattene påvirkes ikke av svingninger i oljeprisen.
  • Prisene på råolje og raffinerte produkter, spesielt bensin og diesel, er satt i forskjellige internasjonale markeder som hver styres av sine egne lover om tilbud og etterspørsel. Dette forklarer hvorfor prisen på drivstoff kan øke i sommerferien, når etterspørselen er større, mens prisen på råolje forblir den samme.
  • I Europa bruker råolje- og petroleumsproduktmarkedene forskjellige valutaer: prisen på råolje er denominert i amerikanske dollar, mens prisen på drivstoff er denominert i euro. Verdien av disse valutaene påvirker prisen drivstoff selges til, uavhengig av råoljeprisen.

For å øke de samlede prisene har det å legge biodrivstoff til bensin eller diesel en tendens til å øke den totale prisen fordi biodrivstoff ofte er dyrere enn råolje.

Hva med elektrisitet?

Vi ville nok hatt forhandlere skip for distribusjon av elbilene, vi ville ikke hatt bensinstasjoner. Ladestasjonene ville ha vært på steder vi bruker bilene til å gå til som kjøpesentre, restauranter, hoteller etc.

Vi vil sannsynligvis ha noen gode restauranter langs motorveier mellom byer, våre elektriske biler ville bli belastet om 5 minutter. Våre elbilbatterier ville blitt brukt til å lagre strøm og drive hjemmene våre.

Batteriene våre ville vært svært avanserte med stor lagringskapasitet, langdistansekjøring over 1000 km per lading. Alle elektriske biler ville være i stand til mens de ble kjørt for å lade batteriet, bilene ville være dekket av små solcellepaneler det kan til og med ha en innebygd luftgenerator som fanger luften vi kjører gjennom for å lade batteriet.

Våre hjem ville ha blitt drevet av elektrisitet som vi selv ville generere fra vårt hjem solenergi / vindkraftplant og våre biler.

Samfunnet vårt ville vært mye sunnere med proporsjonalt fordelt rikdom over hele planeten, vi ville ha hatt mye færre politiske og økonomiske konflikter som sannsynligvis var lettere å inneholde.

Så hva gikk galt

Vi må lide gjennom den nåværende uroen og den høye inflasjonen på grunn av beslutninger som ble tatt på begynnelsen av 1900-tallet, ja tiden var annerledes og klimaendringene ikke var kjent ennå, de kunne ha gitt oss et bedre trekk som vi nå må gå over til.

Behovet for å skape rikdom for noen få å få makt til å påvirke var å drive utviklingen av bensindrevne biler, Ford og Rockefeller kommer i tankene, denne epoken tidlig på 1900-tallet var også begynnelsen på megarich eller 1% av befolkningen som forårsaker mer karbonutslipp enn doble utslippene fra den fattigste halvdelen av menneskeheten.

Infografikk: Den ene prosentens enorme karbonavtrykk | Statista Du finner mer infografikk på Statista

Menneskeheten og folk ved makten i det siste fra beslutningstaking har skapt den situasjonen vi er i i dag. Vi vet nå om klimaendringer, vi vet hva som har akselerert klimaendringene vi vet vi må gå over fra en olje- og gassøkonomi til en fornybarøkonomi, og i denne overgangsperioden vil vi se politiske og økonomiske konflikter, på slutten av tunnelen vil vi komme til en verden som vi var i på begynnelsen av 1900-tallet.

Vær den første til å kommentere

Leave a Reply

%d bloggers like this: