Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

En förändring i programming kodning kan minska bitcoins energiförbrukning med 99 %

Bitcoin-brytning använder redan lika mycket energi som Sverige, enligt vissa rapporter, och dess blomstrande popularitet återupplivar misslyckade fossilbränsleföretag i USA. Men allt det kan förändras med en enkel växling i hur det är kodat, enligt en kampanj som lanserades på tisdagen.

Kampanjen, kallad Change the Code Not the Climate och koordinerad av Environmental Working Group, Greenpeace USA och flera grupper som kämpar mot bitcoin-gruvanläggningar i sina samhällen, uppmanar bitcoin att ändra sättet att bryta bitcoins för att ta itu med dess överdimensionerade koldioxidavtryck.

Programvarukoden som bitcoin använder – känd som ”bevis på arbete” – kräver användning av massiva datormatriser för att validera och säkra transaktioner. Bevis på arbete är ett sätt att kontrollera att en gruvarbetare har löst de extremt komplexa kryptografiska pussel som behövs för att lägga till i bitcoin-reskontran.

Rivalerande kryptovaluta etherium går över till ett annat system – ”bevis på insats” – som man tror kommer att minska sin energianvändning med 99%. I proof of stake-modellen lovar gruvarbetare sina mynt för att verifiera transaktioner; lägga till felaktig information leder till påföljder.

Med värdet och användningen av kryptovalutor stigande, hävdar kampanjens arrangörer att bitcoin måste följa efter eller hitta en annan, mindre energikrävande, metod. USA är nu världsledande inom brytning av kryptovalutor efter att Kina lanserade ett tillslag mot gruvdrift och handel i maj förra året.

Kolverk som var vilande eller planerade att stängas återupplivas nu och enbart ägnas åt bitcoin-brytning. Gasanläggningar, som i många fall var allt mer ekonomiskt okonkurrenskraftiga, ägnas nu också åt bitcoinbrytning. Vi ser detta över hela landet.

Vissa bitcoin-gruvarbetare har nyligen börjat driva sin verksamhet med förnybar energi från vind och sol. Utan en ändring av koden kommer det grundläggande problemet att förbli att bitcoins kod ”incitamenterar maximal energianvändning.

Ett ”mardrömsscenario” är att världen får en förnybar framtid i Kina, USA och EU men länder som är rika på fossila bränslen byter till bitcoin-brytning för att hålla sin verksamhet igång.

Kampanjen lanseras med digital reklam i Wall Street Journal, New York Times, Marketwatch, Politico, Facebook och andra publikationer. Arrangörer vidtar också rättsliga åtgärder mot föreslagna gruvplatser och använder sina stora medlemskap för att få bitcoins största investerare och influencers att kräva en kodändring.

Var den första att kommentera

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: