Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Batteriteknik är nyckeln till att elektrifiera transporter

Batteriteknik är nyckeln till att elektrifiera transporter och övergången till förnybar energi. Det betyder att uppskalning av den globala batteritillverkningen är avgörande för att biltillverkare ska kunna nå höga elbilsmål – som att bli koldioxidneutrala år 2050 eller avsluta försäljningen av nya gasdrivna fordon över hela världen till 2040 – och för att nå bredare klimatmål.

Så var står vi idag? En ny, sammansatt av branschfolk från Volta Foundation och Intercalation, ger en djupdykning i ekosystemet, och lyfter fram de viktigaste affärerna, genombrotten och utmaningarna 2021.

Batterirapport

Nedan är en snabb höjdpunktsrulle.

Den globala kapplöpningen för batteriproduktion är i god väg, och alla jagar Kina. År 2020 fanns det cirka 630 GWh global batteriproduktionskapacitet, varav nästan 75 % av den i Kina.

Företag har meddelat planer på att öka produktionskapaciteten till cirka 2 300 GWh till 2025, enligt rapporten, och branschexperter förväntar sig att kapaciteten kan stiga till cirka 3 400 GWh i slutet av decenniet. Om man antar en genomsnittlig batterikapacitet på 100 kWh räcker det för att driva cirka 34 miljoner elbilar per år.

Idag utgör bara tre företag nästan 70 % av marknaden för tillverkning av elbilsbatterier: Kinas CATL, Sydkoreas LG Energy Solution och Japans Panasonic.

Regeringarna i 30 länder, stater eller regioner har satt deadlines för att fasa ut fossilbränslefordon. Listan inkluderar Kalifornien, Massachusetts och New York i USA, som har som mål att nå målet till 2035. Samtidigt har investeringar i klimatteknik nått historiska nivåer under det senaste året – med den stora majoriteten av finansieringen som går till transport och energi företag – och experter

Var den första att kommentera

Leave a Reply

%d bloggers like this: